Šport > Nogomet
858 ogledov

Ta francoski prvoligaš bo priprave oddelal v Sloveniji

Luka Elsner, Le Havre Profimedia
Trener novega francoskega nogometnega prvoligaša Le Havre Slovenec Luka Elsner se bo s klubom na sezono 2023/24 v francoski ligue 1 julija pripravljal v Sloveniji, sta poročala portala Planet nogomet in Nogomania.

Novica je zaokrožila po slovenskih družbenih omrežjih, potem ko so pri kranjskem Triglavu potrdili, da bodo odigrali pripravljalno tekmo s francoskim Le Havrom, ki ga vodi slovenski trener Luka Elsner.

Elsner je v minuli sezoni z Le Havrom dosegel velik uspeh in ga popeljal iz drugoligaške konkurence ligue 2 v elitno ligue 1. Nekdanji trener Olimpije in Domžal si je za slovensko pripravljalno bazo za nogometaše francoskega kluba izbral lokacijo na Bledu, kjer bodo nastanjeni.

Nasprotnik Francozov, ki bodo v Sloveniji v petih dneh, od 10. do 15. julija, opravili uvodni del priprav na prvoligaško sezono, bo slovenski drugoligaš Triglav iz Kranja. Kranj se bo s prvakom francoske druge lige na stadionu Stanka Mlakarja pomeril 14. julija, sicer na največji francoski državni praznik, s katerim obeležijo obletnico padca Bastilje.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.