Šport > Nogomet
1069 ogledov

Posnetek razkril vse! Neverjetno, kako je sodnik oškodoval Muro!

NŠ Mura Reševalni pas/Twitter
Tekmo med Muro in irskim St. Patricksom je zaznamovala huda sodniška napaka in rdeči karton Matica Maruška.

Muraši so po neodločenem izidu na prvi tekmi na Irskem na domačem terenu iskali vsaj en gol, saj se je prva tekma končala z 1:1. Na koncu so bili blizu napredovanju, a so po izvajanju enajstmetrovk na koncu klonili s 5:6.

Muraši so v zelo razgibani tekmi imeli rahlo terensko premoč, nekaj več strelov in nekoliko bolj izrazite priložnosti. Čeprav tudi gostje niso bili nenevarni, je bila Mura boljši tekmec in izgledalo je, da je zadetek črno-belih le še vprašanje časa.

Olimpija Konferenčna liga Šport Črn dan za slovenske klube v Evropi

Nato pa so bili domači od 71. minute močno oslabljeni. Takrat je Matic Maruško zaradi udarca nasprotnika dobil neposredni rdeči karton.

A tudi z igralcem manj muraši niso bili v podrejenem položaju, ob koncu tekme pa so celo stopnjevali pritisk in bili prepričljivo boljši tekmec, prav tako pa so povsem nadigrali svojega nasprotnika v prvem delu podaljška.

V drugem delu podaljšku pa sta se domačim že nekoliko poznala utrujenost in predvsem igralec manj, saj je bila irska ekipa vse nevarnejša. Mura si je sicer uspela priboriti še nekaj (pol)priložnosti, izid pa se ni več spremenil.

NŠ Mura | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

O potniku v 3. krog kvalifikacij so tako odločale enajstmetrovke. Te so poskrbele za pravo srhljivko, veselili pa so se gostje.

Po tekmi se je tako porajalo veliko vprašanje, kako bi se dvoboj končal, če ne bi bila Mura v 71. minuti močno oškodovana in bi obe ekipi tekmo zaključili z enakim številom igralcev.

Glavni sodnik tekme Urs Schnyder je namreč Marušku, ki je pred vsega nekaj minutami pred tem vstopil v igro, pokazal neposredni rdeči karton ter s tem šokiral vse na stadionu, verjetno tudi Irce.

Maruško je namreč po enem izmed nogometnih dvobojev rahlo frcnil nasprotnega nogometaša Chrisa Forresterja po glavi ter si za ta rahli dotik prislužil rdeči karton. Zelo stroga odločitev sodnika, ki pa se vseeno da nekako upravičiti, saj je Maruška izključil zaradi nešportne poteze.

Nikakor pa se švicarskem sodniku, ki je tako močno posegel v končni rezultat, ne sme upravičiti, da ni potem v tem primeru izključil tudi Forresterja, saj so kamere dokazale, da je v resnici Irec prvi po glavi udaril Maruška in mu je slednji zgolj vrnil.

Švicarski sodnik, ki je sicer ne tekmi imel še kar nekaj "cvetk", bi tako moral obema nogometašema pokazati enako kazen, naj bo to rumeni ali rdeči karton. Tako pa je močno oškodoval Muro, ki je morala 50 minut igrati z igralcem manj.

Komentarjev 2
  • Beulah_Folks 14:13 30.julij 2022.

    Google je za vsak dan spletnega dela od doma plačal od 400 do 800 dolarjev. V prvem mesecu sem od Googla doma prejel 21.758 $ in 29.467 $ zadnje plače za 3 ure dela na dan...glej več informacij ..........>>>>>>>>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝐂𝐚𝐬𝐡𝐝𝐨𝐰.𝐂𝐨𝐦

  • rd2dmk2 21:31 29.julij 2022.

    namesto takega otroškega odgovora naj se raje zgleduje po Neymarju..