Šport > Nogomet
390 ogledov

Tako noro dober mora biti strel, da uženeš najboljšega na svetu

jan oblak Print Screen
Atlético Madrid ni izkoristil priložnosti, da bi se zavihtel na vrh lestvice v španski La Ligi.

Atletico Madrid je v 11. krogu španskega prvenstva gostoval pri Alavesu, kjer je iztržil točko (1:1). Še tretjič v prav toliko tekmah se je med stelce vpisal Alvaro Morata, za delitev točk pa je v 83. minuti s pravo mojstrovino poskrbel Lucas Pérez, ki je premagal tokrat izjemoma nemočnega Oblaka.

Ko je že kazalo na zmago Rojiblancosov, se je nekdanji član mladinskega pogona Atlética na desni strani otresel dveh gostujočih nogometašev, stekel vzporedno s kazenskim prostorom in si tako pripravil nekaj prostora, nato pa z močnim strelom z levo nogo žogo poslal v zgornji levi kot Oblakovih vrat. 

Čeprav je Škofjeločan splošno priznan kot najboljši vratar na svetu, na kar je po sobotni zmagi nad Bilbaom še enkrat opozoril tudi trener Diego Simeone, niti on ni mogel preprečiti enega najlepših golov letošnje sezone.

jan oblak | Avtor: Epa Epa

Slovenski vratar je na tekmi nosil kapetanski trak, saj je Koke srečanje začel na klopi.

Atlético bi se z zmago vsaj za nekaj ur zavihtel na prvo mesto ligaške razpredelnice, a je ostal na drugem, kjer je imel s tekmo več enako število točk (20) kot tedaj vodilna Granada. Že dve uri kasneje je vodstvo na lestvici prevzela Barcelona, ki je bila s 5:1 boljša od Real Valladolida, Atlético pa s tem potisnila na tretje mesto.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.