Šport > Nogomet
2703 ogledov

Tako počitnice preživlja Ronaldo

cristiano ronaldo Instagram
Napadalec Juventusa je odmor izkoristil za delo v telovadnici.

Medtem ko se večina njegovih koleog nastavlja sončnim žarkom in uživa na zasluženem dopustu, se Cristiano Ronaldo posveča pripravam na novo sezono.

Portugalec je znan po izjemni delovni etiki, kar je eden izmed glavnih razlogov za dolgo in uspešno kariero. Po koncu lanske sezone, v kateri je spet rušil nogometne mejnike, se je z mislimi že preselil k novi. 

V teh dneh ogromno časa preživlja v telovadnici, kjer skrbi za brezhibno fizično pripravo. Delovne vneme mu nikoli ni manjkalo, ta pa tudi z leti očitno ne pojenja. Letos je dopolnil že 34 let, vendar ima sodeč po zdravniškem pregldu, ki ga je lani opravil v Torinu, fizične kapacitete 20-letnika.

Izvidi so pokazali, da ima Ronaldo zgolj sedem odstotkov telesne maščobe, kar je približno tri odstotke manj od siceršnjega povprečja med profesionalnimi igralci. Poleg tega ima 33-letnik kar 50 odstotkov mišične mase oziroma štiri odstotke več od povprečja. Izjemne številke so posledica trdega dela in zdrave prehrane.

Ronaldo je po koncu klubske sezone oblekel reprezentančni dres in Portugalski pomagal do naslova v ligi narodov. Juventus mu je zaradi tega odredil dodaten odmor, vendar ga Portugalec očitno ne potrebuje.

Medtem ko si večina njegovih soigralcev polni baterije v priljubljenih letoviščih, se je Ronaldo sledilcem oglasil iz telovadnice.

Ronaldo je edini nogometaš, ki je osvojil 12 lovorik po dopolnjenem 30. letu starosti.

Portugalec v pretekli sezoni ni osvojil lige prvakov z Juventsom, a je vseeno spisal še eno izjemno poglavje. "Kakšna nepozabna sezona. Nove izkušnje, velikanski klub, razburljivo mesto, rekordi in trije naslovi," je pod sezono potegnil črto na Instagramu.

"Nikoli ne bokm pozabil rekordnih dosežkov v letu 2019. Zmagoviti zadetek v italijanskem superpokalu. Naslov Serie A, najboljši nogometaš in 21 golov. Zmaga v ligi narodov in hat-trick. Prvi nogometaš s 100 zmagami in 125 goli v ligi prvakov. Prvi nogometš z desetimi UEFA naslovi. Prvi nogometaš z goli v izločilnih bojih vseh reprezentančnih tekmovanj: svetovno prvenstvo, evropski pokal, pokal konfederacij in liga narodov. Prvi nogometaš z golom na desetih zaporednih tekmah v izločilnih bojih na reprezentančnih obračunih," se je pohvalil Ronaldo.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Good Morning 😉👌🏻

A post shared by Cristiano Ronaldo (@cristiano) on

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.