Šport > Nogomet
1998 ogledov

Tako se je Miha Zajc odzval na Kekovo košarico

Miha Zajc
Zajc ob slovesu od reprezentance z zahvalo selektorju Keku.

Miha Zajc je bil med zadnjo četverico, ki je odpadla s seznama slovenske nogometne reprezentance za nastop na evropskem prvenstvu v Nemčiji. V zapisu na Instagramu je obžaloval dejstvo, da ne bo del kadra reprezentance Slovenije za nastop na letošnjem euru. Ob tem pa se je vseeno zahvalil selektorju Matjažu Keku in celotnemu strokovnemu štabu.

"Zadnjih nekaj dni ni bilo najbolj enostavnih. Ko se zgodijo takšne stvari, mislim, da je najbolje, da si človek vzame čas, se umiri in z mirno glavo razmisli," je zapisal Zajc. "Najprej bi se rad zahvalil gospodu selektorju in celotnemu strokovnemu štabu za vsa leta, ki smo jih preživeli skupaj. Ni bilo vedno vse rožnato. Ostajajo lepi spomini, katere bom rad obujal z nasmehom na obrazu. Bili pa so tudi težki trenutki in odločitve, ki nas bodo zaznamovale za celo življenje. Kljub temu vem, da smo se skozi vsa ta leta veliko naučili drug od drugega."

"Ne glede na zgoraj napisano, to ne pomeni, da se z odločitvijo selektorja strinjam. Sam bi se seveda odločil drugače. Ampak danes sem v vlogi, da se moram sprijazniti s to odločitvijo, prevzeti svoj del odgovornosti ter z dvignjeno glavo oditi naprej," je dodal 29-član Fenerbahčeja. "Če me je nogomet česa naučil, je medsebojno spoštovanje in spoštovanje odločitev, četudi jih ne razumem ali se z njimi ne strinjam."

"To je ena stran medalje. Tista profesionalna, kjer si racionalen in ne čustven. Druga stran medalje pa ste vi: soigralci, fizioterapevti, ekonomi, zdravniki, Lea in Matjaž ter vsi, s katerimi sem sodeloval vsa ta leta. Ta druga stran je čista emocija, ljubezen, prijateljstvo - vse tisto, kar nogomet v resnici je. Zlahka lahko povem, da v življenju nisem delal z boljšimi ljudmi."

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Miha Zajc (@mihazajc)

"Včasih moraš nekaj izgubiti, da to začneš bolj ceniti. Ko ti gre dobro, je vse samoumevno in kar pozabiš na pot do uspeha. A kako malo je potrebno, da vse izgubiš. In če izhajam iz napisanega, bi vas rad spomnil, kje ste zdaj, kako smo prišli do tega, koliko let se je razvijala ta ekipa in kakšne odnose ter prijateljstva smo zgradili skozi vsa ta leta. Naj vam to, kar imate, ne bo samoumevno. Odnosi in prijateljstva delajo razliko v življenju in bodo delala razliko tudi na Euru."

Zapis je sklenil z besedami: "Ponosen sem, da sem bil del te zgodbe, a moja pot v tem trenutku gre v drugo smer. Verjamem pa, da se bomo še srečali. Iz srca hvala za vse in srečno na evropskem prvenstvu."

Zajc je sicer del slovenske reprezentance od leta 2016. Zbral je 39 nastopov in dosegel osem golov v dresu z državnim grbom. Bil je tudi del četverice, ki je s seznama selektorja Keka odpadla zadnja. Pred tekmo proti Bolgariji so slovenski tabor zapustili še Matevž Vidovšek (Olimpija), Žan Zaletel (Viborg) in Luka Zahović (Pogon Szczecin).

Slovenija bo prvo tekmo na prvenstvu odigrala v nedeljo v Stuttgartu, ko se bo pomerila z Dansko. Kekove varovance nato čaka tekma s Srbijo v Münchnu (20. 6.) in za konec skupinskega dela še tekma z Anglijo v Kölnu (25.).

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 3
  • Levokrilo99 17:33 11.junij 2024.

    Začetnica priimka Z je bila tokrat usodna za trojico.

  • Ender3 12:34 11.junij 2024.

    Vsi, prav vsi žogobrci so močno precenjeni in kot taki izstopajo v družbi.

  • Avatar Zoran
    StarMačk 12:17 11.junij 2024.

    Sam to izjavo Mihe Zajca razumem kot slovo, kot da bi se odločil, da za reprezentanco ne bo več igral!? Če tudi se trudi zaradi selektorjeve odločitve užaljenost prikriti, mu je to spodletelo! Ampak fant očitno ni poslušaj zadnje izjave ...prikaži več selektorja, v kateri poudarja, da so v reprezentanci tri mesta, zaradi vprašljive pripravljenosti igralcev po poškodbah, še vedno odprta, kot možnega kandidata za naknadni vpoklic pa omenja ravno Zajca. Ta pa s tem užaljenim zapisom selektorju sporoča kaj!?

Sorodne novice