Šport > Nogomet
27 ogledov

''Takšne poteze sodijo v cirkus''

arjen robben EPA
Douglas Costa je kot sveža poletna okrepitev Bayerna hitro našel mesto v ekipi in je že postal ljubljenec navijačev na Allianz Areni, toda prav vse njegove poteze ne navdušujejo.

Vsaj ne soigralcev, saj je po sobotni tekmi bundeslige z Bayerjem zvezdnik Bavarcev Arjen Robben okrcal soigralca, da si ne sme privoščiti cirkuških vložkov.

douglas costa | Avtor: EPA EPA
Opozorilo Nizozemca si je Brazilec prislužil s potezo v 81. minuti, ko je atraktivnim manevrom preigral branilca tekmecev Juliana Brandta. Takrat je Bayern že vodil s 3:0, kar je bil tudi izid tekme.

"Jaz bi bil na njegovem mestu previden. Saj je videti lepo, navijači so navdušeni, in on to dela zelo dobro. Toda potrebno je tudi spoštovati tekmeca. Izid je bil 3:0, takšne poteze sodijo v cirkus," je dejal Robben.

V bran je svojega igralca vzel trener Pep Guardiola. "Nisem Brazilec, ampak Katalonec. Takšnih stvari ne znam. Pravzaprav tega ne odobravam, ampak saj tudi Neymar počne podobno. Oba sta pač Brazilca, vse skupaj pa je del igre," je dejal Guardiola.

Costa je prišel iz Šahtarja kot menjava za pogosto poškodovanega Francka Riberyja, že na prvih tekmah pa je pustil močan pečat. Ima en zadetek, po štirih njegovih natančnih podajah pa so soigralci zadeli mrežo tekmecev.

Komentarjev 1
  • vzev 08:54 31.avgust 2015.

    Ja pa kaj še. Navijači prav radi vidijo takšno igranje. Kaj ni stokrat bolj zanimivo, da igralec naredi kaj zanimivega z žogo. Ali pa rajši gledate slovensko ligo, ko si še žoge skoraj ne znajo podajati.