Šport > Nogomet
2449 ogledov

Takšne so kazni za odgovorne za eno najhujših tragedij v zgodovini nogometa

Tragedija na stadionu Profimedia
Dvema organizatorjema tekme dosmrtna prepoved.

Po smrtonosni množični paniki na nogometnem stadionu v Indoneziji je disciplinska komisija indonezijske nogometne zveze (PSSI) dvema uradnikoma domačega kluba Arema izrekla dosmrtno prepoved delovanja. Evropska nogometna zveza (Uefa) je medtem sporočila, da se bodo na vseh tekmah ta teden z minuto molka poklonili žrtvam stadiona Kanjuruhan.

"Abdul Haris kot višji organizator tekme in Suko Sutrisno, ki je bil koordinator za varnost na tekmi, imata dosmrtno prepoved opravljanja nogometnih dejavnosti," je dejal Erwin Tobing, član disciplinske komisije zveze.

Poleg tega klub Arema ne bo smel več gostiti nobene tekme do konca sezone, plačati pa bo moral tudi kazen v višini 250 milijonov rupij (16.600 evrov), poročilo PSSI navaja nemška tiskovna agencija dpa. Šefa policije mesta Malang Ferlija Hidayata pa so v ponedeljek oblasti razrešile s položaja ter suspendirale še devet drugih policistov.

Tragedija na stadionu | Avtor: Profimedia Profimedia

Po navedbah oblasti je bilo konec tedna v množični paniki na stadionu Kanjuruhan na otoku Java po tekmi med Aremo in Persebayo žrtev 133, okoli 300 oseb pa je bilo v stampedu ranjenih. Oblasti pravijo, da je med mrtvimi tudi 37 mladoletnih oseb.

Nemiri so izbruhnili v soboto zvečer po tekmi prve lige Arema - Persebaya. Po domačem porazu Areme z 2:3 je na tisoče navijačev vdrlo na igrišče stadiona Kanjuruhan.

Policija je uporabila solzivec, da bi jih razgnala, pri čemer je prišlo do množične panike. V stampedu so bile številne žrtve poteptane, večina pa je umrla zaradi zadušitve.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.