Šport > Nogomet
278 ogledov

Takšne so plače pri madridskem Realu

Mariano Diaz Real Madrid Barcelona Epa
Zaradi koronavirusa so plače pri Realu znižane za 10 odstotkov.

Pri Mundo Deportivu so objavili zneske, ki jih na leto prejmejo nogometaši kraljevega kluba. Real Madrid je sicer svojim zvezdnikom zaradi koronavirusa za 10 odstotkov zmanjšal plače, če se špansko prvenstvo ne bo nadaljevalo, bodo te manjše za 20 odstotkov.

Pri Realu največ sicer zaslužira Eden Hazard in Gareth Bale, ki bosta zaslužila 12 milijonov ebrov, med peterico najboljše plačanih pa so se znašli še Sergio Ramos (10,8 milijona), Toni Kroos (10,5) in Luka Modrić (9,4). Za dobitnikom zlate žoge iz leta 2018 so se zvrstili še Marcelo (8,5), Karim Benzema (7,8), James Rodríguez (7,6), Thibaut Courtois (7,2)...

V klubu sicer niso želeli pojasniti, ali so številke, ki jih je objavil Mundo Deportivo, pravilne. Špansko prvenstvo se je zaradi koronavirusa sicer prekinilo 11. marca, Real pa je v tem času ostal brez denarja od prodaje vstopnic, televizijskih pravic in opreme, ki se nahaja v klubskih trgovinah.

Pri kraljevem klubu se je sicer začela tudi obnova stadiona Santiago Bernabeu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.