Šport > Nogomet
96 ogledov

"Takšnega obnašanja naš klub še ni bil deležen"

Igor Jovičević
V celjskem klubu so se odzvali na besede trenerja Igorja Jovičevića, ki je v drugem delu minule sezone vodil Celjane, zdaj pa jih obtožuje neizpolnjevanja pogodbenih obveznosti.

Hrvaški trener Igor Jovičević je v pogovoru za hrvaški goal.com izrekel precej obtožb na račun celjskega prvoligaša, ki je kot glavnega za stroko in sestavljanje ter vodenje ekipe pred dnevi potrdil Tomaža Petroviča. Slednji je bil po angleškem vzorcu imenovan za menedžerja kluba. Jovičević se z razvrednotenjem svoje funkcije ne strinja, klubu je zagrozil z odvetniki, trdi tudi, da Celjani ne izpolnjujejo pogodbenih obveznosti.

"Izpolnjenih ni bilo precej določil pogodbe, zaščitil se bom po pravni poti. Sem že v stikih s hrvaškim in slovenskim sindikatom, vse je na moji strani. Nisem dobil klubskega avta, klub mi ne plačuje več tudi stanovanja in hrane.Vse to je sicer v pogodbi," je med drugim izjavil Jovičević.

Na vse skupaj so se zdaj odzvali v celjskem prvoligašu:

V klubu smo presenečeni in obenem šokirani nad obnašanjem trenerja Igorja Jovičevića, potem ko je v zadnjih dneh dobesedno vrgel črno luč na klub, ki je s svojo člansko ekipo skupaj z Mariborom in Gorico od krstne sezone prve slovenske nogometne lige. Vseskozi spoštovan, človeški do vseh s katerimi smo sodelovali, zdaj pa je le-ta doživel nepričakovano.

Vsi se dobro zavedamo in tudi javnost je bila nemudoma o tem obveščena, da se je klub po prekinitvi sodelovanja z vlagatelji iz Ukrajine znašel v sila težki finančni situaciji. O le tej so bili po koncu sezone 2016/2017 obveščeni tudi nogometaši prve ekipe. Z njimi je pogovore opravil poslovni direktor NK Celje Zoran Podkoritnik, kateri jim je podrobno pojasnil nastalo situacijo. Na tem mestu je potrebno poudariti, da so bili vsi nogometaši izredno korektni in so omenjeno situacijo razumeli. Enako velja za strokovni štab članskega moštva. Prisiljeni smo bili začeti znova, saj je klub potrebno počasi spet postaviti na noge. Posledično je bil omenjen pozitiven odnos z vsemi, s katerimi smo se pogovorili, še kako dobrodošel in vzpodbuden, saj smo videli, da igralci in trenerji razumejo klubski položaj.

Zapletlo pa se je torej pri komunikaciji z glavnim trenerjem Igorjem Jovičevićem. Slednji je po zadnji tekmi v sezoni, ko smo na Ptuju premagali Domžale, nemudoma odšel. Brez slovesa, brez navodil igralcem kaj in kako med odmorom. Po zadnjih tekmah v sezoni smo s trenerji venomer sedli, začrtali kako v prihodnjih tednih, tokrat pa temu ni bilo tako. Od Igorja Jovičevića smo pričakovali, zatem tudi zahtevali, da odda poročilo o opravljenem delu tekom sezone, a tega nismo dočakali. To je sicer samoumevno, da trenerji predložijo poročila in vso potrebno dokumentacijo. Ne le v članski selekciji, to velja od mlajših dečkov, do kadetov in mladincev. Hkrati je potrebno dejati, da je Igor Jovičević pogodbo o sodelovanju podpisal z investitorji iz Ukrajine, v celoti pa ga je plačeval Nogometni klub Celje. Slednji je na koncu iz njegove strani doživel nesprejemljivo obnašanje.

Neobičajno je, da se odnos osebe tako močno spremeni čez noč. Po tistem ko smo mu obrazložili nastalo situacijo. Dogovorjeno je bilo, da se usedemo, se pogovorimo, a od njegove komunikacije ni bilo več prihodnosti. Igor Jovičević je le še sporočil, da bo z nami komuniciral le še preko odvetnikov. Prišel je s tujimi investitorji, ki pa ga sedaj ne zanimajo. In to tisti Igor Jovičević, ki je imel v Nogometnem klubu Celje na voljo praktično vse. Fantastično stanovanje, nadstandardno. Prehranjevanje v treh najboljših restavracijah ter hotelih v Celju (hrana in pijača v neomejenih količinah). Vse potrjujejo njegovi podpisani računi. Lahko bi še naštevali in perilo v javnosti v celoti oprali, vendarle pa to ni v naši navadi. Venomer smo delovali človeško. Igorju Jovičeviću klub dolguje le eno zapadlo plačo, vse ostalo je urejeno.

Na koncu zatrjujemo, da je Igor Jovičević še vedno trener Nogometnega kluba Celje in klub bo naredil vse, da izpolni njegovo željo. Le-ta je, da bo svojo trenersko pogodbo oddelal do konca. Naredili bomo vse, da mu izpolnimo njegovo veliko željo, četudi je z nami obračunal na nečloveški odnos ter deloval vse prej kot profesionalno. Takšnega obnašanja naš klub v vsej svoji zgodovini ni bil deležen. Zgodovina pa je takšna, da smo tik pred tem, da obeležimo 100 let delovanja. In če je Igor Jovičević šola za naprej, potem bo naš klub preživel še najmanj desetkrat toliko. Celjski šport, celjski nogomet in nenazadnje šport, ki združuje in povezuje ljudi, si  takšnega odnosa kot smo ga bili mi deležni tokrat, ne zasluži!

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.