Šport > Nogomet
18 ogledov

Tavares: "En poraz ne spreminja zadev"

Tavares je leta 2008 prišel v Maribor iz Apoela in nemudoma postal eden izmed kl Žurnal24 main
Prvi spomladanski krog slovenskega prvenstva je prinesel presenetljivo zmago zadnjeuvrščenega Kranja proti vodilnemu Mariboru. "Nedeljsko dogajanje prinaša opozorilo, da moramo biti vselej na svojem maksimumu," opozarja poveljnik mariborske zasedbe Darko Milanič.

"Žal se ni izšlo po naših željah, bil sem prepričan, da nam bo uspelo zadeti večkrat od nasprotnika. Pričakovali smo obrambno igro gostiteljev, ki nam bodo prepustili pobudo. Tako je bilo že od samega začetka, vmes pa smo imeli kar nekaj težav, da bi še bolj kvalitetno prihajali do izrazitejših zaključkov. Nismo bili dovolj sproščeni, natančni, morda tudi pogumni, tako da nas je nasprotnik s svojimi osamljenimi protinapadi kaznoval in na koncu nam niti popolna ofenziva ni prinesla več od enega gola," je po uvodni preizkušnji v letošnjem letu dejal Darko Milanič in se dopolnil: "Ni nam veliko uspelo od tega, kar nam je dobro šlo od nog na pripravljalnih tekmah. Zdaj je cilj, da med tednom poskušamo spet najti pozitivne zadeve, ki smo jih imeli in poskrbimo za izboljšanje do naslednje tekme. Nedeljsko dogajanje prinaša opozorilo, da moramo biti vselej na svojem maksimumu. Ne le miselno, ampak tudi v izvedbi. Izvedba tokrat ni bila, kot bi morala biti."

"Tudi to se dogaja. Imeli smo priložnosti, nismo zadeli. Triglav pa je izkoristil prvo in zatem še drugo priložnost... Ob vprašanju, ali sem bil mnenja, da bo lažje začeti sezono, je odgovor ne. Nihče ni trdil, da bo enostavno. Ni lahkih tekem, še posebej v gosteh. Gostitelji so se trudili po najboljših močeh, nam ni šlo in razpletlo se je z njihovo zmago. Poraza razumljivo nismo pričakovali, saj se nikdar vnaprej ne razmišlja o črnem scenariju. Vedno hočemo tri točke, toda to je nogomet, dogajajo se tudi porazi. Kaznovani smo bili za neučinkovitost, to je edina zgodba nedelje v Kranju, Volašev gol je žal prišel prepozno," pa je po šokantnem porazu dejal kapetan Maribora Marcos Tavares.

Mariborčani so imeli v Kranju tudi glasno spodbudo s tribun. Viole v nasprotju z igralci niso razočarale. Brazilec je odločen, da sem jim odkupijo že na naslednjem srečanju: "Zdaj so se nam zasledovalci približali, vendar manjša razlika ne vpliva na nadaljnje dogodke. Ta poraz ne pomeni, da bomo imeli v prihodnje več težav. Nadaljevali bomo s trudom, da spremenimo to podobo. Ob porazu mi je žal tudi zaradi navijačev, ki so dopotovali v Kranj. To je čudovito, Viole nas vedno spodbujajo. Nismo se jim ustrezno oddolžili, nismo pokazali, kaj v resnici zmoremo. Toda ta podpora nam veliko pomeni, prepričan sem, da bomo zmagali že na naslednji tekmi in spremenili podobo tudi za vse naše navijače."

Mariborčane že v soboto čaka obračun proti Domžalam. V primeru novega spodrsljaja in druge zaporedne zmage Olimpije bi se prednost stopila na devet točk, a Tavares verjame, da do tega scenarija ne bo prišlo: "To je bila šele prva v nizu tekem, ki nas čakajo do konca maja. Pred nami jih je še štirinajst, zato ne smemo biti potrti, preveč razočarani po nedeljski uvodni izkušnji. En poraz ne spreminja zadev. Treba je dvigniti glave, ob skupni analizi s trenerjem ugotoviti vzroke poraza in povsem običajno, po ustaljenem ritmu dela med tednom iti po novo zmago že na naslednji tekmi, da popravimo vtis iz Kranja. Verjamem, da se bo izšlo po željah."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.