Šport > Nogomet
49 ogledov

Tavares: Maribor je najboljši v Sloveniji

nogomet Olimpija Saša Despot
Točkovno izenačeni moštvi na prvenstveni lestvici po 21 krogih si pred razprodanimi tribunami Ljudskega vrta želita vsaka svoje tri točke.

Derbi med Mariborom in Olimpijo je bil razprodan že pet dni pred začetnim sodniškim žvižgom. Ker vstopnic ni več, bodo blagajne na dan tekme zaprte. Na tribunah bo tako 12.000 ljudi, za popolno doživetje spektakla je zagotavljanje varnosti na najvišji možni ravni obljubila tudi policija.

Statistika uspešnosti je na strani gostiteljev iz Maribora, lanski naslov v žepu Olimpije. V tej sezoni sta se ekipi v prvenstvu že pomerili dvakrat. Na prvi, šlo je za tekmo četrtega kroga, sta se ekipi na začetku avgusta razšli brez zmagovalca z izidom 1:1, na drugi, na tekmi 13. kroga sredi oktobra, je v Stožicah s 3:1 slavil Maribor.

Ekipi sta v pripravljalnih mesecih trenirali tudi v turškem Beleku, Ljubljančani so precej spremenili svoj igralski kader, medtem ko se Mariborčani bolj zanašajo na preizkušeno ekipo, povratnik je le Gregor Bajde.

"Pripravljali smo se dolgo, začeli smo pred sedmimi tedni, imeli dolge zimske priprave, mislim, da smo bili uspešni, da smo naredili vse po načrtih. Kar se tiče kadra, vseh 18 igralcev, nisem še odločen o ekipi. Tekmo gledam kot celoto, kaj se bo dogajalo. Imamo dovolj časa za razmislek, fantje imajo vse informacije, ves ta zadnji teden smo reševali vse podrobnosti z vsemi igralci. Vem, kaj pričakovati od Olimpije, saj so to jasno pokazali na pripravljalnih tekmah. Videlo se je, kaj hočejo, to so delali na vseh pripravljalnih tekmah, tako da je popolnoma jasno, kako bodo nastopili. Moramo biti pripravljeni, tudi če se bodo slučajno postavili drugače," je na novinarski konferenci povedal trener Maribora Darko Milanič.

"Krilni napadalci so res hitri. Videli smo, da na tem gradijo, imeti želijo hitre prehode. Pazljivi in pametni bomo v naši organizaciji igre, v našem napadu, imeli bomo do potankosti izdelano ravnovesje med napadom, kjer želimo biti razigrani in hkrati pametni, kjer bomo morali eliminirati njihovo postavitev. Ne želimo se samo braniti, želimo napadati in razmišljati o tem, da bosta hkrati na voljo rešitvi za napad in obrambo. Razmišljam samo o tem, kako bi moje moštvo nastopalo dobro, kako bi vsak posameznik prispeval svoje odlike, kako bomo prišli do njihovega gola. Vemo, da imamo boljši izkupiček v medsebojnih dvobojih, igrali pa bomo prav gotovo na zmago. Po derbiju nas čaka še 14 krogov in bo treba tudi te zmagovati," je še dejal Milanič.

Podobno visoka pričakovanja ima tudi domači kapetan Marcos Tavares. "Smo motivirani, energija je na vrhuncu in seveda želimo zmagati. Maribor je najboljša ekipa v Sloveniji," je pred derbijem dejal kapetan vijoličastih in dodal: "Derbi je derbi. Priprave smo opravili dobro, se osredotočili na to tekmo, ki prihaja, in menimo, da lahko zmagamo. Sam sem tu, da ekipi pomagam, kdo bo v napadu, bo odločil trener, to je njegova stvar. Njegove odločitve spoštujem, dela najbolje za klub."

Glavni sodnik tekme bo Damir Skomina, pomagali pa mu bodo Matej Žunič, Robert Vukan, Matej Jug, Dragoslav Perić in Roberto Ponis.

Prireditelji so še sporočili, da velja za obiskovalce odlok o personalizaciji, upoštevati bo treba tudi spremenjen prometni režim okoli stadiona. Ker gre za pustno soboto, velja izpostaviti, da vstop na stadion v maskah ne bo dovoljen, prav tako bo pri vhodih prepovedan vnos mask na tribune.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.