Šport > Nogomet
4 ogledov

Tavares: Preprosto so bili boljši

tavares_kaze_main_katic
1/22
Žurnal24 main
Po porazu proti Zürichu je mariborski Brazilec Marcos Tavares za zurnal24.si spregovoril o bolečem izpadu iz boja za nastop v Ligi prvakov in o pričakovanjih pred novimi izzivi.
Kje se je zalomilo na povratnem srečanju?
Zürich je odigral zelo dobro. Tekmo so začeli zelo agresivno na sredini terena in nam onemogočili igro. V nogometu pa je tako, da tisti, ki dobi borbo na sredini igrišča, dobi tudi tekmo. Bili so boljši od nas na sredini in si zaradi tega priigrali lepše priložnosti. Tudi sam sem imel dve lepi priložnosti za zadetek, a sem prvič zgrešil, drugič pa je vratar moj poskus obranil. Zürich je bil preprosto boljši.

Kaj je bilo drugače v primerjavi s prvim srečanjem?
Na prvi tekmi niso igrali tako, kot znajo, nam pa je tudi s pomočjo Boga uspelo slaviti. Na drugi tekmi so bili boljši, tukaj ni več veliko za dodati.

Je bilo lažje zadeti v gosteh kot doma?
Nikdar ni lahko zadeti. Na prvem srečanju nam je pomagal Bog, da smo dosegli zadetke. Oni so igrali slabo, mi pa smo zadevali. Tudi na drugem srečanju smo imeli priložnosti, ki pa jih nismo izkoristili.

So na drugem srečanju njihovi branilci bolje pazili na vas?
Da, tokrat so bili pazljivejši. Enega izmed nogometašev, ki je na prvem srečanju igral na sredini, so pomaknili bolj v obrambo, zato je bilo vse skupaj še veliko težje.

Kako naprej?
Zdaj moramo dvigniti glave, saj imamo še eno možnost, da se uvrstimo v evropsko ligo. Moramo se tudi potruditi, da obranimo naslov v slovenskem državnem prvenstvu in se znova uvrstimo v kvalifikacije za Ligo prvakov.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.