Šport > Nogomet
41 ogledov

Tavares: "Prosil sem boga. In gol je prišel."

Tavares Maribor Olimpija Ljubljana večni derbi Prva liga Saša Despot
"Hvala bogu!" je v en glas zavzdihnil Ljudski vrt, potem ko je Mariborov kapetan in predan vernik Marcos Tavares v zadnji minuti zabil zmagoviti gol proti Olimpiji Ljubljani in se brez slečenega dresa zahvaljeval vsemogočnemu. Ta ga je na srečo navijačev vijoličastih uslišal še pravi čas.

"Do konca sem molil: 'Prosim Bog, prosim Jezus, pomagaj mi …' In gol je prišel v zadnji minuti. Zato sem vesel, adrenalina je bilo toliko, da sem si slekel majico … Bilo je res lepo, res sem srečen," je po tekmi s prepoznavnim nasmehom v družbi sinov razlagal Mariborov kapetan Marcos Tavares.

• Tavares odločil: krvavi derbi Mariboru

Kot že ničkolikokrat doslej je bil Brazilec strelec ključnega zadetka, tokrat proti večnemu tekmecu Olimpiji Ljubljani. Po seriji zapravljenih priložnosti (in enajstmetrovki) je zadel iz morda najtežje situacije, čeprav je po podaji iz kota v 89. minuti ostal povsem sam pred izjemnim vratarjem Aleksandrom Šeligo in ga matiral z glavo.

"Njihov vratar mi je ubranil enajstmetrovko … (smeh) Zelo je bil dober. Mislil sem si, da je videl našo tekmo s Panathinaikosom, zato sem zamenjal stran. Rad bi se zahvalil Violam, ki vedno navijajo za nas. Po enajstmetrovki so mi dali motivacijo in rad bi se jim zahvalil zato. Tudi zaradi tega sem imel potem motivacijo za gol v zadnji minuti," je nadaljeval Tavares.

Proti Tottenhamu bo spet streljal

"Pričakoval sem težko tekmo, saj je vsaka takšna, ker gre za derbi. Za nas je pomembno, da smo osvojili tri točke. Ampak bilo je zelo težko. Mislim, da smo vsi igralci dali vse od sebe. Od vratarja do napadalca smo tekli in se borili, medsebojno smo si pomagali in na koncu nam je ta moštveni duh pomagal do zmage."

Pred velikim četrtkovim obračunom s Tottenhamom v Evropski ligi je najboljši strelec vijoličastih v zgodovini evropskih tekmovanj obljubil, da bo v primeru najstrožje kazni streljal tudi Bradu Friedlu ali Hugu Llorisu.

Skomina Zarifović Delamea Mlinar Salkić rdeči karton izključitev Maribor Olimpij | Avtor: Saša Despot Saša Despot
"Če dobim enajstmetrovko v četrtek, potem bom zadel. Zagotovo! V katero stran? Tega pa ne smem povedati … (smeh)" je še zaključil Brazilec.

Šeliga: "Če bi vzeli točko, bi bil 'ohoho'"

Kar malce nepravično, a vendarle razumljivo, se je v senci strelca zmagovitega gola znašel Aleksander Šeliga. Nekdanji reprezentančni vratar je v vratih Olimpije odigral partijo za učbenike in praktično lastnoročno, lastnonožno še kako drugače držal vijoličaste pri ničli, na koncu pa ga je Tavares premagal po rutinski podaji iz kota.

"Skozi celotno srečanje so imeli dosti priložnosti, prepričan pa sem, da bi lahko bilo tudi drugače, če bi mi ostali kompletni. Dokler nismo ostali brez izključenega igralca Maribor ni prihajal do nekih posebnih priložnosti. Res pa je, da je imel neko prevlado. V glavnem jim lahko le čestitam za osvojene tri točke," je po tekmi dejal Šeliga.

"Po eni strani mi moja predstava ne pomaga čisto nič. V 90. minuti smo dobili gol, raje bi imel, da ne bi branil nobene žoge, in da bi vzeli točko v Mariboru. Po eni strani sem vesel, ker sem nekaj uspel dokazati samemu sebi tu v Mariboru, ampak konec koncev mi ne pomeni čisto nič. Če bi mi danes vzeli točko, bi bil 'ohoho', tako pa … Mi ne pomeni nič."

Brez komentarja na navijače

S porazom v Ljudskem vrtu se je končal tudi imenitni niz trenerja Andreja Razdrha, ki je po prihodu na klop zeleno-belih nanizal šest zaporednih ligaških zmag in še eno pokalno. Po besedah Šelige se s končanjem niza ni zgodilo nič pretresljivega.

"Kaj pomeni ta poraz? Nič posebnega. Niz je končan in že takoj, ko smo prišli v garderobo, je prišel tudi trener in vse misli smo takoj usmerili v zelo težko gostovanje, ki nas čaka pri Celju. Enajstmetrovka? Malo sem si ogledal posnetke in na podlagi njih predvideval, kam bi lahko (Tavares, op. a.) streljal."

O aplavzu navijaški skupini Green Dragons, ki so jim ga igralci Olimpije namenili pred začetkom drugega polčasa, ko so se ljubljanski privrženci še pretepali s policisti, in ki ga je trener Razdrh označil za "spontanega", je bil Šeliga kratek: "Nimam komentarja."

Komentarjev 5
  • Roman 15:57 24.oktober 2012.

    Žalostno je, da tudi ti ne znaš našega jezika, pa čeprav si rojen v Sloveniji in si tukaj hodil ( verjetno zelo malo ) v šolo!

  • vico 18:56 21.oktober 2012.

    ti in tvoj zaho gret ves kam... datij... p prodana braziska vernaprvo se nauc slo k si kle ze mal dolg pol se pa lah delas vernika konju

  • Žurnalček 17:46 21.oktober 2012.

    Goni se ti in Tvoj Bog, veš kam !