Šport > Nogomet
55 ogledov

Tavares zapušča Ljudski vrt?

Tavares je leta 2008 prišel v Maribor iz Apoela in nemudoma postal eden izmed kl Žurnal24 main
Mariborčani bi v kratkem lahko ostali brez enega najpomembnejših členov v svoji verigi. Kapetan Marcos Tavares je menda dobila sila donosno in mamljivo ponudbo iz tujine, ki se ji bo težko uprl.

V zadnjih sezonah si Maribora brez brazilskega napadalca Marcosa Tavaresa skoraj ne moremo predstavljati. Tavares se je v Ljudskem vrtu odlično znašel in se v lanski sezoni ob naslovu veselil tudi naziva najboljšega strelca slovenskega prvenstva (zabil je 16 zadetkov). Ni skrivnost, da ima Brazilec zaradi dobrih in konstantnih predstav kar nekaj snubcev, ki pa do zdaj še niso zadovoljili potreb igralca in tudi kluba. No, zdaj naj bi se to spremenilo. Na naslov Tavaresa naj bi namreč prišla sila donosna ponudba iz tujine, poroča Ekipa. Kot so še zapisali pri omenjenem časniku, Brazilec na začasnem delu v štajerski metropoli resno razmišlja, da bi ponudbo sprejel in se podal novim izzivom naproti. Novico je potrdil tudi športni direktor Maribora Zlatko Zahovič in razkril, da so snubci za Tavaresa pripravljeni odšteti milijon evrov odškodnine. Najboljši strelec v zgodovini slovenske reprezentance je še dodal, da Tavaresa pri odhodu ne bodo zadrževali. "Če se bo odločil za odhod, nam bo seveda zelo žal, toda življenje bo teklo naprej," je Zahovič dejal za Ekipo.

Tavares je za Maribor v elitnem razredu slovenskega razreda do zdaj nastopil na 114 srečanjih in zabil 45 zadetkov. Sodniki so mu pokazali 16 rumenih kartonov in enega rdečega. Leta 1984 rojeni nogometaš se je sicer v Mariboru znašel več kot odlično in je pred časom celo razmišljal, da bi v drugem največjem slovenskem mestu živel tudi po koncu kariere.

Komentarjev 1
  • Tjulen Lunka 19:21 30.junij 2011.

    dont go tava ! http://www.youtube.com/watch?v=-C9BbgAAW-s&feature=share