Šport > Nogomet
13 ogledov

Tehnologija golove črte še pred SP 2014

V zgodovini nogometa se je velikokrat pojavilo vprašanje, ali je žoga res prečka Žurnal24 main
Fifa naj bi julija prihodnje leto sprejela sklep, s katerim bo zeleno luč dobila uvedba tehnoloških sistemov za določanje oziroma preverjanje tega, ali je žoga prešla golovo črto ali ne.

"Tehnologijo golove črte" naj bi v nogometu videli še pred svetovnim prvenstvom leta 2014, ki bo v Braziliji.

Fifa je sicer pojasnila, da morajo kandidati, ki se ukvarjajo z razvojem tovrstne tehnologije, izvesti in prestati še dva niza preizkusov. Te bodo kandidati opravili na stadionih po lastni izbiri.

Odbor, ki skrbi za nogometna pravila (Ifab), naj bi izsledke teh testov analiziral julija prihodnje leto. Tehnološka podjetja, ki želijo sodelovati pri testih, morajo Fifi svojo odločitev sporočiti v naslednjem mesecu, teste, ki bodo izvedeni tako pri dnevni kot umetni svetlobi, pa bodo nato opravljali med septembrom in decembrom letos.

Tehnološki sistemi, ki bodo vsaj 90-odstotno natančni, bodo nato dobili dovoljenje za dodatne teste med marcem in junijem 2012.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.