Šport > Nogomet
20 ogledov

Teixeira pod drobnogledom tožilstva

Ricardo Teixeira EPA
Brazilsko tožilstvo je začelo preiskavo zoper nekdanjega predsednika brazilske nogometne zveze (CBF) Ricarda Teixeiro.

Točilstvo Teixeiru številna kazniva dejanja, med drugim pranje denarja, ponarejanje dokumentov in goljufije. Nekdanji prvi mož brazilske nogometne zveze naj bi se med letoma 2009 in 2012 okoristil za 147,3 milijona ameriških dolarjev.

Sedeminšestdesetletni Teixeira je vodil brazilsko nogometno zveze med letoma 1989 in 2012, ko je tudi odstopil s tega vplivnega položaja zavoljo obtožb na račun korupcije.

Preiskava zoper nekdanjega vplivnega moža brazilske nogometne zveze sovpada z razkritjem afere podkupovanja najbolj vplivnih mož Mednarodne nogometne zveze (Fifa). Švicarska policija je minuli teden pred volilnim kongresom Fife v Zürichu aretirala sedem predstavnikov nogometnih organizacij zaradi suma korupcije, podkupovanja, izsiljevanja in pranja denarja v vrednosti več kot sto milijonov dolarjev, med priprtimi pa sta bila tudi podpredsednika Fife Jeffrey Webb in Eugenio Figueredo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.