Šport > Nogomet
23 ogledov

Tekma Celtic - Olimpija padla v vodo

olimpija Saša Despot
Slovenski državni prvak je sporočil, da se v okviru priprav na novo sezono ne bo pomeril s škotskim Celticom.

Škotski prvak Celtic bo del priprav na novo sezono opravil na turneji po Sloveniji, kjer naj bi odigral več tekem s slovenskimi prvoligaši.

Poročali smo, da bodo varovanci Brendana Rodgersa 9. julija gostovali v Ljudskem vrtu, še prej pa naj bi odigral pripravljalni tekmi s Celjem in Olimpijo.

Toda ljubljanski nogometni klub je danes sporočil, da se ne bo pomeril s Celticom, saj bi se lahko kluba srečala v drugem krogu kvalifikacij za nastop v Ligi prvakov, zato pripravljalna tekma z enim od možnih nasprotnikov ne bi bila na mestu.

Iz ljubljanskega tabora so sporočili, da so se s škotskim kolektivom res dogovarjali za prijateljski termin, v luči kvalifikacij za nastop v najmočnejšem klubskem tekmovanju v Evropi pa so ugotovili, da tekme ne bo mogoče izpeljati.

''Res je, obstajali so določeni pogovori o morebitni izvedbi tekme, a zaradi dejstva, da nam lahko žreb kvalifikacijskih parov za ligo prvakov nameni ravno Celtic, pripravljalna tekma s tem nasprotnikom ne bi bila primerna. Enostavno bi bilo nemogoče, da bi se v primeru, da 20. 6. žreb Olimpiji nameni Celtic, v tako kratkem času dogovorili z drugim primernim klubom za izvedbo generalke pred prvo evropsko kvalifikacijsko tekmo,'' je sporočil direktor kluba Borut Arlič.

Ljubljančani so počaščeni, da si klub takšnega kova želi igrati v slovenski prestolnici, a tekma v tem trenutku preprosto ni izvedljiva. ''Vsekakor spoštujemo dejstvo, da si tako velik evropski klub želi odigrati pripravljalno tekmo z Olimpijo, a trenutni položaj klubov onemogoča izvedbo takšne tekme,'' je dodal Arlič.

 

Na nagradno igro se prijavite TUKAJ.

Komentarjev 1
  • Žurnalček 18:11 09.junij 2016.

    HAHAHAHAHAHAH , kakšen idiotski razlog ! Ej mogoče bo nasprotnik !! A mislite , da ste res tako dobri , da vas Celtik ne sme prej probat , da ne bi odkril vaših slabosti ! Za krepat od smeha ! ...prikaži več Vaš domet je Zavrč , najprej njega enkrat premagajte , pol pa sanjajte o MB !