Šport > Nogomet
39 ogledov

Tekmo občinske lige komentiral kot "El Clásico"

Dubrovnik Župa dubrovačka županijska liga Youtube
Medmrežju na področju nekdanje Jugoslavije je v zadnjih urah zavladal hrvaški komentator, ki je pregovorno "spustil dušo" med nižjeligaško tekmo Dubrovnika in Župe.

Vroč lokalni derbi 1. županijske lige med Dubrovnikom in Župo dubrovačko bo za dolgo ostal v spominu ljubiteljem nogometa. Nižjeligaški obračun je z evrogolom v prvem polčasu odločil Damir Žustra, a tudi zadetek nekdanjega člana Dubrovnika in dva rdeča kartona nista bila glavna zgodba dneva.

Pet minut (in več) slave je požel komentator portala Izuzetno (www.izuzetno.com) Boris Kera, ki je obračun dveh rivalov vzel še kako zares in dokazal, da je s srčnim komentiranjem moč obogatiti še tako "nepomemben" prenos. Od srčnega hrvaškega kolega bi se lahko mnogi še veliko naučili.

"Kot Head & Shoulders po večkratni uporabi"

Kera najprej razburi razveljavljeni gol Dubrovnika in navduši vodilni gol Župe, pri katerem se je podajalec "otresel čuvaja kot Head & Shoulders po večkratni uporabi", strelec pa je bil "hladen kot špricer". Ko so strasti zavrele in je sodnik po prerivanju podelil dva rdeča kartona, komentator tudi prepozna lokalnega navijača "Keza", ki vdre na igrišče, objokuje pa dejstvo, da je bil izključen domači napadalec Goran Šorgić.

"Tudi mene je zabolelo ... Pokličite rešilca, dragi gledalci!" se je Kera vživel tudi v drugem polčasu, ko je po trku z vratarjem obležal eden izmed gostov. Ob silnih naletih Dubrovničanov je začel komentator spuščati redko slišane glasove vzburjenja, ki pa niso prinesli tako želenega izenačenja. 

"Vse tri točke je z gostovanja odnesla Župa. Tekma ... Če bi začel govoriti epilog, bi se končala kot zgodba Ivane Brlić-Mažuranić (hrvaške pisateljice, op. a.), dragi gledalci, zato ne bom predolg. To je izgledalo kot gladiatorska borba. Gladiatorska borba v areni z levi, dragi gledalci, žoge pa nikjer, nogometa pa nikjer," je fantastični rezime tekme za konec ponudil Kera. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.