Šport > Nogomet
246 ogledov

Tektonski premiki v Domžalah: Rožman in Ibričić zapustila klub

Simon Rožman Profimedia
Slovenski prvoligaš je uradno potrdil odhod trenerja Simona Rožmana in športnega direktorja Senijada Ibričića.

Simon Rožman ni več trener slovenskega nogometnega prvoligaša Domžal. Kot so potrdili pri Domžalčanih, se je od kluba poslovil tudi športni direktor Senijad Ibričić. Njun novi delodajalec je FK Sarajevo, ki ju je že predstavil na novinarski konferenci.

Slovenski trener in bosanski funkcionar naj bi Domžale zapustila, potem ko je prišlo do spora z vodstvom kluba, sta v četrtek poročala Nogomania in Ekipa SN.

"Nogometni klub Domžale sporoča, da Simon Rožman in Senijad Ibričić z današnjim dnem nista več del strokovnega vodstva kluba. Pred nadaljevanjem sezone odhajata na lastno željo, dosedanji glavni trener tudi v zameno za odškodnino. Novi strateg bo imenovan v najkrajšem možnem času, sobotno ligaško tekmo proti Rogaški pa bo vodil Matej Podlogar."

NK Domžale

Novo službo sta oba našla pri Sarajevu, ki se je po porazu v 1. krogu kvalifikacij za nastop v konferenčni ligi sporazumno razšel s trenerjem Mirzo Varešanovićem ter športnim direktorjem Mensurjem Doganom. Po porazu proti Torpedu iz Kutaisija je odstopila tudi direktorica Ajla Alimanović.

Rožman bo prevzel vodenje članske ekipe Sarajeva, to pa bo njegov drugi klub v tujini. Med letoma 2019 in 2021 je vodil hrvaško Rijeko. Na domačih tleh je bil trener Celja, Domžal (po dvakrat) in Maribora. V karieri je vodil 338 tekem in zabeležil 159 zmag ter 75 neodločenih izidov, osvojil pa je hrvaški (Rijeka, 2019/20) in slovenski pokal (Domžale, 2016/17).

V drugem obdobju na klopi Domžalčanov je ekipo vodil na 42 tekmah ter z njo dosegel 16 zmag ter 14 remijev v vseh tekmovanjih. Domžale so to sezono nastopile v kvalifikacijah za konferenčno ligo, a v prvem krogu s skupnim izidom 4:5 izpadle proti malteškemu Balzanu.

"Simon je mlad trener, vendar ima izkušnje iz lig, ki so močnejše od naše. Igral je tudi v Evropi, navdušila pa nas je njegova delovna etika. Njegova vizija se sklada z našo. Ko se pogovarjate z igralci, ki jih je vodil, je jasno, za kakšnega trenerja gre."

Ismir Mirvić, predsednik FK Sarajevo

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.