Šport > Nogomet
25 ogledov

Telefonski klic, ki je uničil njun odnos

casillas mourinho EPA
Odnos med Joséjem Mourinhom in Ikerjem Casillasom je dokončno uničili telefonski pogovor med takratnim vratarjem Reala in nekdanjim vezistom Barcelone, Xavijem Hernándezom.

Nocoj se bosta v drugem krogu skupinskega dela Lige prvakov na stadionu Estadio do Dragao pomerila domači Porto in londonski Chelsea. Tekma bo še posebej zanimiva, ker se bosta na igrišču znova srečala José Mourinho in Iker Casillas, angleški mediji pa so se pred srečanjem razpisali o poglavitnem razlogu, ki je skrhal odnos med nekdanjima sodelavcema na Santiago Bernabéuu.

Osrednja akterja velike razprtije, ki je pripeljala do vratarjevega zatona v majici belega baleta, o nesoglasjih za zaprtimi vrati nikoli nista rada govorila. Casillas je v nedavnem intervjuju še enkrat poudaril, da se ne bo spuščal v podrobnosti odnosa z Mourinhom, prepričan pa je, da tega ne bo storili niti portugalski strateg.

jose mourinho iker casillas | Avtor: EPA EPA
Španski El Clásico je bil v času, ko je na Bernabéuu kraljeval Mourinho, bolj naelektren, napet in umazan kot kdajkoli prej. Razprtije med nogometaši Reala in Barcelone so imele negativen vpliv na državno reprezentanco, zato se je Casillas odločil, da bo poklical dobrega prijatelja Xavija in poskušal popraviti odnose med obema nogometnima velikanoma.

''Iker ima veliko zaslug. Poklical je mene in Carlesa Puyola. Odvrnil sem mu, da bi se morali obe strani zazreti vase. Skrbelo ga je za interese španskega nogometa,'' je v nedavnem intervjuju za Marco povedal Xavi. Mourinho je, milo rečeno, pobesnel.

Portugalski strateg je telefonski klic svojega varovanca razumel kot veliko izdajo. Vratar je izgubil trenerjevo zaupanje in se kmalu znašel na klopi, tudi dolgo po tem, ko je že okreval po poškodbi, s katero se je Mourinhu ponudila idealna priložnost, da v ekipo vpelje Diega Lopeza.

''Mourinho je Casillasa videl kot izdajalca, krta in egoista,'' je v svoji knjigi zapisal španski novinar Diego Torres. Občutki so bili obojestranski. Casillas se ni strinjal z nekaterimi taktičnimi zamislimi, prav tako je obsojal trenerjev napadalen odnos do katalonskega kluba, katerega brave so branili številni članski španske reprezentance, ki je leta 2010 osvojila svetovno prvenstvo. Vratar se je trenerju zameril tudi z izjavo, da ga odlikujejo vrednote, ki mu jih je vcepil nihče drug kot Pep Guardiola, Mourinhov velik tekmec iz časov, ko sta oba delala v Španiji.

Ponovno snidenje Mourinha in Casillasa se bo zgodilo nocoj na stadionu v Portu. Z izjemo prijateljskega stiska roke in prijazne besede si najverjetneje ne bosta posvečala pretirane pozornosti. Na to je že po objavi žreba namignil tudi španski vratar. ''Ljudje vedo, kako je bilo. Na koncu preprosto nisva imela dobrega odnosa,'' je povedal Iker.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.