Šport > Nogomet
17 ogledov

Tepli Hrvate, zažgali albansko zastavo

Huligani Zenit
1/8
Žurnal24 main
Navijaška skupina privržencev nogometašev splitskega Hajduka je na lastni koži izkusila, kako vroča so gostovanja pri ruskem Zenitu, ki je znan po huliganskih navijačih.
Fotografije si oglejte tukaj, na voljo je tudi video.

Okoli 20 navijačev Hajduka se je pri hotelu Dostojevski srečalo z okoli sto navijači Zenita, ki so se znesli nad nemočnimi Hrvati.

Policije v trenutku spopada ni bilo v bližini, v bolnišnici pa je na šivanju končalo pet navijačev Hajduka, še deset je bilo lažje ranjenih. Zenitovi navijači so znani kot militantna in radikalna skupina, ki se deli v tri razdeljene podskupine, vsaka od njih pa je huligansko nastrojena. To se je videlo tudi na tekmi, ki jo je Zenit proti Hajduku dobil z 2:0, navijači pa so enako kot Srbi pred odpovedano tekmo kvalifikacij za EP proti Italiji zažgali albansko zastavo.

Zenitovi navijači so vsi ultradesničarji, zaradi česar v klubu ni zaigral še niti en temnopolt nogometaš, znani pa so tudi po tem, da se jim na tribunah ne smejo pridružiti ženske.

Težave z navijači tudi v Bolgariji
Nekaj policistov in navijačev je bilo poškodovanih v neredih po porazu sofijskega CSKA proti Rapidu (0:2) v Sofiji. Navijači so, razočarani zaradi neuspeha, napadli policiste, znesli pa so se tudi nad avtomobili in izložbami. Dva policijska avtomobila so popolnoma uničili. Kot poroča policija, se je za rešetkami znašlo 15 navijačev.

"Čeprav ni bilo videti najlepše, je bil položaj pod nadzorom," je dejal direktor sofijske policije Valentin Jordanov in dodal, da je bilo nekaj težav - predvsem z metanjem pirotehničnih sredstev, že na stadionu. CSKA je sicer v evropski ligi izgubil vse tri dosedanje tekme.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.