Šport > Nogomet
63 ogledov

Terorizem premagal nogomet

brugge napoli evropska liga EPA
Zaradi velike stopnje teroristične ogroženosti bo četrtkova tekma Evropske nogometne lige med domačo ekipo Bruggea in Napolijem odigrana pred praznimi tribunami.

V prestolnici Belgije Bruslju stopnja nevarnosti pred terorističnimi napadi ostaja na najvišji ravni, čeprav so danes znova, sicer po omejenem sporedu, začeli voziti vlaki podzemne železnice, vrata pa so ponovno odprle tudi številne šole in vrtci v prestolnici.

V Belgiji so sicer še vedno v veljavi posebni varnostni ukrepi zaradi bojazni pred terorističnimi napadi, podobnimi tistim, ki jim je bil priča Pariz.

Zaradi nevarnosti pred terorističnimi napadi so zelo omejene tudi množične prireditve, vključno z nogometnimi tekmami.

Zaradi varnostnih razlogov bodo posebni ukrepi veljali tudi za tekmo Evropske lige v Bruggeu, ki je oddaljen le uro vožnje iz Bruslja.

Tamkajšnji župan Renaat Landuyt je tako že odpovedal prodajo vstopnic za tekmo petega kroga Evropske lige na stadionu Jan Breydel.

Čeprav so preigravali tudi možnost, da bi dovolili ogled tekme le domačim privržencem, pa so se kasneje po nasvetu lokalne policije, ki zaradi protiterorističnih aktivnosti ne more zagotoviti dovolj policistov za varovanje tekme, odločili, da bodo za navijače obeh moštev zaprli vrata stadiona.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.