Šport > Nogomet
26 ogledov

Terry: "Nisem neumen"

Terry sicer meni, da njegov odvzem kapetanskega traka pred letom dni ni bil upra Žurnal24 main
Angleška nogometna reprezentanca bo kvalifikacijsko tekmo za Euro 2012 proti Walesu v soboto igrala pod kapetanom Johnom Terryjem. Capello meni, da je bilo leto kazni zanj dovolj.

Selektor Fabio Capello je Terryju po enem letu spregledal škandale zunaj igrišč ter mu znova zaupal kapetanski trak. "Zavedam se, da nisem po okusu vsakogar," je novinarjem povedal Terry. Tako kot pred 13 meseci, ko mu je zaradi afere s soigralčevim (Wayne Bridge) dekletom odvzel kapetanski trak, bo Terry tudi tokrat upošteval odločitev selektorja Capella. Čeprav se takrat s selektorjem ni niti najmanj strinjal.

Voda na mlin spornemu Terryju so bile precejšnje selektorjeve težave pri izbiri njegovega naslednika v reprezentanci. Rio Ferdinand zaradi poškodb ni igral veliko, v zadnjem času pa so si trak podajali še Frank Lampard, Gareth Barry, Ashley Cole in Steven Gerrard.

"Po vsem, kar se je zgodilo, sem se odločil, da bo leto dni kazni za Terryja dovolj. Odslej bo znova naš stalni kapetan. Terry je vodja, ima najmočnejšo osebnost v slačilnici, a tudi vodje lahko včasih storijo napake," je v soboto na Wembleyju novinarjem povedal Capello.

Nato je napočil trenutek, da svoje videnje predstavnikom sedme sile predstavil še novi/stari kapetan. "Nisem neumen. Če bomo dobili tekmo, bo to odskočna deska za nas. In, če ne bo pravega rezultata, vem, v katero smer bodo naperjeni prsti. Nisem naiven. Sem že dovolj odrasel in se znam spopasti tudi s čim hujšim. Zavedam se, da nisem po okusu vsakogar, a se nameravam s tem spopasti," je povedal Terry v torek pred odhodom ekipe v Cardiff, kjer jih bo na Millennium Stadiumu čakala valižanska reprezentanca.

"Sklical nas je skupaj in nam sporočil novico: 'John bo znova naš stalni kapetan. V zadnjem letu je dobro opravil tako na kot izven igrišča. Ima kdo kakšno vprašanje ali kaj povedati?' Nihče ni zinil nič ... Spoštoval bom vsakega, ki bo pristopil k meni in se želel z menoj pogovoriti na štiri oči," je novinarjem opisal Terry.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.