Šport > Nogomet
22 ogledov

Terry pod drobnogledom zveze

John Terry Reuters
John Terry, anglešk kapetan in branilec moštva Chelsea, se je znašel pod drobnogledom angleške nogometne zveze (FA), ki preiskuje zadnji incident, v katerega je bil vpleten na nedeljski tekmi angleškega elitnega prvenstva proti Queens Park Rangers (0:1).

Terry se je zapletel v besedni dvoboj z nasprotnim, temnopoltim igralcem Antonom Ferdinandom, kar sicer ne bi bilo prav nič nenavadnega na takšnih tekmah. Vendar pa je Terry očitno prestopil mejo dobrega okusa, ko je proti mlajšemu bratu slovitega Ria Ferdinanda domnevno usmeril rasistično obarvane žaljivke. Terry rasistične opazke zanika, vendar pa ga v povsem drugačni luči kaže posnetek, ki je takoj zaokrožil po spletu.

Nogometna zveza je preiskavo nedopustnega ravnanja angleškega kapetana sprožila na podlagi pritožbe novinca v premier league Queens Park Rangers o na rasizmu temelječih žalitvah. "FA prav vsakršno obtožbo o diskriminaciji in tovrstnih žalitvah jemlje skrajno resno," je zveza sporočila v izjavi za javnost. Ločeno preiskavo o tej zadevi je sprožila tudi angleška policija.

Tridesetletni Terry, ki je s pikantnimi podrobnostmi iz svojega zasebnega življenja že nekajkrat polnil naslovnice rumenih medijev na Otoku, se pred hudimi obtožbami brani, da so bile njegove besede iztrgane iz konteksta ter da so proti njemu na spletnih socialnih omrežjih sprožili pravo gonjo in pričakuje, da bo FA čim prej končala preiskavo in oprala njegovo dobro ime.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.