Šport > Nogomet
15 ogledov

Terry: "Treniral bi že jutri!"

Terryja čaka dirka s časom, da bi še ujel letalo v Južnoafriško republiko. (Foto Žurnal24 main
Prekletstvo poškodb je znova udarilo v tabor angleške reprezentance. Branilec John Terry bi zaradi poškodbe noge lahko počival šest tednov, a je kapetan Chelsea medtem izjavil, da bo v soboto že igral.
Slike so pokazale, da ne gre za zlom in upam, da bom jutri že treniral, sicer pa vsaj v petek. Seveda bi rad igral v finalu pokala FA v soboto.
John Terry

Kot da Fabio Capello že zdaj ne bi imel dovolj preglavic z zdravjem svojih varovancev, je poškodba zdaj udarila točno v osrčje angleške reprezentance – John Terry je danes prestal slikanje poškodovanega stopala, rezultati pa bodo znani v četrtek. Osrednji branilec in donedavni kapetan reprezentance je s Chelseajem konec tedna osvojil naslov angleškega prvaka, zdaj pa se je pridružil dolgemu seznamu poškodovanih, kjer je že nekaj časa tudi Gareth Barry. Terry je poškodbo staknil na treningu modrih, ki se pripravljajo na sobotni finale pokala FA proti Portsmouthu, katerega bo kapetan skoraj zagotovo izpustil.

Terry je rojake kar nekaj ur pustil v živčnem čakanju, nato pa izjemno samozavestno nastopil pred kamerami in izjavil: "Na treningu sem dobil lažji udarec, toda ker je v nedeljo na sporedu tako pomembna tekma, je bilo edino pravilno, da so mi obuli zaščitni čevelj in me poslali na slikanje," je povedal. "Slike so pokazale, da ne gre za zlom in upam, da bom jutri že treniral, sicer pa vsaj v petek. Seveda bi rad igral v finalu pokala FA v soboto."

John Terry je danes na treningu dobil udarec in preventivno odšel v bolnišnico na slikanje desne noge. Cobham (Chelseajev trening center, op. p.) je zapustil z zaščitnim čevljem in zdaj čakamo na rezultate, ki jih pričakujemo v četrtek.
Uradna izjava Chelseaja FC

Capello je na prvotni reprezentančni seznam vpoklical šest osrednjih branilcev, med katerimi je tudi še ne povsem pripravljeni Rio Ferdinand (Manchester United) in izvrstni, a s "steklenimi" koleni prekleti Ledley King (Tottenham Hotspur), poleg njiju pa še Michael Dawson (Tottenham Hotspur), Jamie Carragher (Liverpool) in Matthew Upson (West Ham United).

"John Terry je danes na treningu dobil udarec in preventivno odšel v bolnišnico na slikanje desne noge. Cobham (Chelseajev trening center, op. p.) je zapustil z zaščitnim čevljem in zdaj čakamo na rezultate, ki jih pričakujemo v četrtek," so v uradni izjavi zapisali na strani kluba. To je ponovitev poškodbe, kakršno je Terry že prestal decembra leta 2007, ko je moral počivati na 14 tekmah. Poškodba takšnih razsežnosti bi ga tokrat prav zagotovo izločila iz ekipe za JAR.

Če se bodo potrdili najhujši strahovi Angležev, bo to še ena v nizu poškodb stopala oziroma koščic v stopalu (angleško metatarsal), ki že leta pesti "tri leve". Zaradi podobne poškodbe je moral pred SP 2006 v Nemčiji počivati Wayne Rooney, David Beckham pa je Anglijo v stanje panike poslal z enako poškodbo le dva meseca pred začetkom SP 2002 na Japonskem in v Južni Koreji. Anglija se bo v skupini C najprej pomerila z Združenimi državami Amerike, nato z Alžirijo, na koncu pa seveda tudi s Slovenijo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.