Šport > Nogomet
14 ogledov

Tévez: "Mancini je z mano ravnal kot s psom!"

carlos tevez manchester city Reuters
Težavni napadalec Cárlos Tévez, ki bi se po izgnanstvu v Argentini lahko kmalu vrnil v ekipo Manchestra Cityja, je za eno izmed televizij v domovini razložil ozadje spora s trenerjem Robertom Mancinijem. "Z mano je ravnal kot s psom," je povedal Tévez.

Cárlos Tévez za Manchester City ni igral vse od usodne septembrske tekme v Ligi prvakov, ko je proti Bayernu Münchnu na Allianz Areni zavrnil odhod na ogrevanje. Argentinec je zdaj priznal, da je pripravljen na vrnitev v Manchester (bojda v torek), kjer želi še enkrat osvojiti srca zdaj že precej zmedenih navijačev.

"Ja, to je odločitev, ki sem jo sprejel zato, da bi na svojo stran spet pridobil navijače, po tistem, kar se je zgodilo proti Bayernu," je za argentinski Fox Sports razlagal Tévez. "Verjamem, da so bili napačno obveščeni. Niso jim povedali dejstev, povedali so jim, da nisem želel igrati. Če igralec ne želi igrati za klub, ki ga plačuje, potem je povsem razumljivo, da se obrnejo proti igralcu. Nisem mogel razumeti, kaj se dogaja. Zaklel sem, tako kot vsak igralec. Dal sem vse za tisti klub, in ko sem videl, kako zažigajo moje drese ali me žalijo, me je zares bolelo."

Džeko preklinjal bosansko, Mancini italijansko

Téveza je voditelj oddaje nato prosil, naj še enkrat opiše septembrski incident s trenerjem Robertom Mancinijem, ki ga je želel ob zaostanku Cityja pri Bayernu poslati v igro, nato pa se je začelo. "Bil sem slabe volje," razlaga Tévez. "In potem (Mancini, op. a.) da v igro De Jonga in iz igre potegne Džeka, ko izgubljamo 0:2. Menil sem, da je to obrambna menjava, zato sem se odločil, da obsedim na klopi. Že deset minut sem se ogreval, on pa se je vedel tako, kot da bi raje izgubil 0:2 kot 0:4, zato sem se usedel, v tistem pa Džeko pride z igrišča zares jezen in napade Mancinija."

"Potem je videl, da je tunel zaprt, zato se je moral usesti poleg njega. Začela sta se prepirati. Džeko je govoril bosansko, Mancini je preklinjal po italijansko, tako da je bilo res grdo. Jaz sem se usedel, ampak on (Mancini, op. a.) me ni videl, ker je imel ta pogovor. Nato se je obrne okoli in me zagledal, in lahko si mislite, kaj se je zgodilo. Bil je sredi prerekanja, zato mi je rekel, naj se še naprej ogrevam, in ravnal z mano kot s psom."

Mancini je po Tévezovih navedbah nato grobo napadel tudi njega, saj je bil še vedno jezen zaradi spora z Džekom. "Rekel mi je nekaj groznih stvari," se spominja Argentinec. "Jaz sem bil zelo miren, samo sedel sem na klopi, kar se vidi na posnetku, in se pogovarjal s (Pablom) Zabaleto. Če je res, da je Mancini rekel, da bi me sprejel nazaj, potem mi je to všeč. Če pa je to rekel samo za medije ..." Tévez je za konec še povedal, da je Mancini veliko moči pridobil s prihodom Sergia Agüera in da bi se z Italijanom skoraj stepel.

"Mancinijev položaj je postal močnejši, ko je prišel Kun Agüero," je dejal Tévez. "Ne vem, ali bi delal te reči, če bi bila to lanska sezona. Lani bi se skorajda stepla! Ampak nikoli ni rekel nič. Situacijo bi lahko obvladali drugače in mislim, da se je tukaj Mancini uštel. Če sva imela težave, bi jih morala rešiti na drugačen način. Lani, po domači tekmi z Newcastlom, bi se skoraj udarila v slačilnici. Ampak naslednji dan sva že govorila. Mancini je zmagovalec. In jaz tudi. Nihče od naju noče izgubiti."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.