Šport > Nogomet
15 ogledov

Tevez ob dober milijon evrov

carlos tevez manchester city Reuters
Disciplinska komisija Manchester Cityja je svojega nogometaša Carlosa Teveza spoznala za krivega kršenja klubskih pravil, ko na tekmi Lige prvakov 27. septembra v Münchnu z Bayernom kot rezervist ni želel vstopiti v igro.

Takrat ga je trener Cityja Roberto Mancini želel poslati na igrišče ob izidu 2:0 za Bayern. Po zaslišanju  Teveza in zasedanju disciplinske komisije Manchester Cityja so odgovorni v klubu sprejeli sklep, da bo nogometaš kaznovan z odvzemom plače v višini 1,15 milijona evrov, kar je znesek njegove mesečne plače.

Argentinec Tevez je kršenje pravil zanikal, češ da je prišlo do nesporazuma. Disciplinska komisija njegovemu zagovoru ni verjela in je po preiskavi ugotovila, da je igralec kar v petih točkah kršil klubski pravilnik in pogodbo, zato je bil kaznovan z odvzemom štiritedenske plače, so sporočili na klubski spletni strani. Slednji znesek je rekordna kazen v angleški ligi, Tevez je prejel še pisni opomin, poleg takoj izrečenega začasnega dvotedenskega suspenza, ki ga je že odslužil, pa ni bil dodatno kaznovan s prepovedjo tekmovanja. Tevez ima možnost pritožbe na sklep disciplinske komisije.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.