Šport > Nogomet
41 ogledov

Tevez priigral Argentini polfinale

carlos tevez EPA
Argentina bo v polfinalu igrala proti zmagovalcu obračuna med Brazilijo in Paragvajem.

Argentinska nogometna reprezentanca je v četrtfinalu južnoameriškega prvenstva po enajstmetrovkah premagala Kolumbijo, junak gavčev je bil Carlos Tevez, ki je zadel kot sedmi po vrsti. Redni del se je končal brez zadetkov, Argentina je nato izvajanje strelov z enajstih metrov dobila s 5:4.

Tevezu se je še kako oddahnilo. Na Copa Americi leta 2011 je zapravil enajstmetrovko proti kasnejšim prvakom iz Urugvaja, njegova reprezentanca je tako izpadla. "To je nogomet, dobiš še eno priložnost," je dejal Tevez.

Dober dan je imel David Ospina

Argentina je v prvem polčasu nadzorovala potek tekem, Kolumbijci pa niso delovali najbolje, dober dan je imel vratar David Ospina, ki je ubranil nekaj dobrih poizkusov gavčev. V drugem delu so Kolumbijci stopili skupaj in prikazali boljšo predstavo, toda mreži se na obeh straneh nista zatresli. Po 0:0 v rednem delu je sledilo streljanje enajstmetrovk.

"To je neverjetno. To je bila naša najboljša tekma, ustvarili smo si priložnosti. Srečo smo imeli pri streljanju enajstmetrovk, ki je nismo imeli v 90 minutah," je po tekmi menil prvi zvezdnik Argentine Lionel Messi, njegov selektor Gerardo Martino pa je dodal: "Bila je čudovita tekma. Bilo bi nepošteno, če bi šli domov."

Argentina bo v polfinalu igrala proti zmagovalcu obračuna med Brazilijo in Paragvajem.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.