Šport > Nogomet
1 ogledov

Tevez se poslavlja z goli

Carlos Tevez bo ostal v Manchestru, a pri Cityju. Žurnal24 main
Na poti pred osvojitvijo nove angleške krone je pred Manchestrom Unitedom vse manj preprek. Prenizka je bila na Old Traffordu tudi tokrat tista v obliki mestnega rivala Manchestra Cityja.
 

WBA noče pasti

Nepopustlijvi "Baggiji" Roberta Korena so z veliko domačo zmago nad Sunderlandom ohranili upanje na veliki pobeg z dna. Tam so se po dolgem času izenačili z najbližjima sosedoma na začelju, Middlesbroughom in Newcastlom. Dve koli pred koncem za "rajem" in Hull Cityjem zaostajajo za tri točke. West Bromwichu pa "the great escape" (veliki pobeg) ni tuj - v neverjetnih okoliščinah so premierligaški status na zadnji tekmi sezone ubranili leta 2005.

Nesporni ljublenec navijačev Manchestra Uniteda, argentinski brazgotinec Carlos Tevez, je bil po tem, ko je le nekaj ur prej napovedal slovo od dresa rdečih vragov, eden ključnih mož v še bolj ključni zmagi nad mestnimi sosedi. Izjemno borbena predstava, ki je zbrane na tribunah znova vzpodbudila k vzklikanju: "Fergie, sign him up!" (Fergie, kupi ga), je bila kaj lahko njegova predzadnja na gledališču sanj. Spretni in srečni otvoritveni gol Cristiana Ronalda iz prostega strela je le pripravil oder za nastop robustnega Argentinca, ki je tik pred polčasom s pomočjo vratnice zabil enega najlepših golov v svoji "vražji" karieri. Nogometaš, kateremu tribune Traffa redno skandirajo: "Argentina! Argentina!", kar je glede na pestro zgodovino med obema narodoma seveda še bolj neverjetno, je kljub temu že dolgo v fazi odhajanja iz rdečega kluba. "Zelo sem žalosten zaradi tega, a mislim, da je to zbogom. Mislim, da v naslednji sezoni ne bom igralec Manchestra Uniteda. Storil sem vse, kar je v moji moči, a mi nikoli niso ponudili pogodbe, zato moram oditi. Z mano niso ravnali kot z delom družine," je danes, tik pred tekmo, njegove besede objavil tabloid News of the World. Argentinec kljub temu vztraja, da želi ostati na Otoku, omenil pa je Arsenal, Chelsea, Manchester City, Liverpool in Everton. "Rad bi se zahvalil navijačem Uniteda za njihovo podporo. Vedno bodo imeli posebno mesto v mojem srcu," je še pribil za konec.

Med vsem tem je United, mimogrede, Liverpoolu spet pobegnil na varne tri točke razlike, seveda še vedno s tekmo manj. Rdeči iz Liverpoola so v 36. kolu Premier League na krilih kapetana Stevena Gerrarda, ki se je dvakrat vpisal med strelce, z 0:3 ugnali West Ham. Domači niti za trenutek niso ogrozili zmage Liverpoola. Letos je Gerrard zabil že 23 golov. Redsi so se z zmago na vrhu lestvice točkovno izenačili z vodilnim Manchester Unitedom, a za manj kot 24 ur. Nogometaši West Bromwicha so v 36. kolu zabeležili šele osmo zmago. Na domačem igrišču so bili s 3:1 boljši od Wigana. Pri uspehu pa ni sodeloval slovenski reprezentančni kapetan Robert Koren, ki je staknil poškodbo.

Na zadnji nedeljski tekmi sta se pomerila velika poraženca polfinala Lige prvakov, Arsenal in Chelsea. Kot kaže je poraz med tednom bolje del gostujočim modrim, ki so v simultanki na Emiratesu povsem potolkli neučinkovite topničarje (4:1). Varovanci Arsena Wengerja so tako verjetno izgubili še zadnje možnosti za morebiten naskok na Chelseajevo tretje mesto, nov visok poraz pa bo še drugič v tem tednu povzročal glavobole v severnem Londonu.


Premier League, 36. kolo:


Blackburn : Portsmuth 2:0 (1:0)
Pedersen (31), McCarthy (57/11-m)

Bolton : Sunderland 0:0

Everton : Tottenham 0:0

Fulham : Aston Villa 3:1 (1:1)
Murphy (6/11-m), Kamara (46, 59); Young (14)

Hull City : Stoke City 1:2 (0:1)
Dawson (94); Fuller (41), Lawrence (73)

WBA : Wigan 3:1 (1:1)
Fortune (8, 73), Brunt (58); Rodallega (18)
Korena (WBA) ni bilo v postavi.

West Ham : Liverpool 0:3 (0:2)
Gerrard (2, 38), Babel (84)

Manchester United : Manchester City 2:0 (2:0)
Ronaldo (18), Tevez (45)

Arsenal : Chelsea 1:4 (0:2)
Bendtner (70); Alex (28), Anelka (39), K. Touré (49/a.g.), Malouda (86)

Newcastle : Middelsbrough 3:1 (1:1)
Taylor (9), Martins (71), Lövenkrands (86); Beye (3/ag)
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.