Šport > Nogomet
17 ogledov

Tévez se vrača domov

carlos tevez EPA
Argentinski nogometaš Carlos Tévez se bo v naslednji sezoni vrnil domov. Dosedanji član Juventusa se bo, kot je sporočil argentinski klub Boca Juniors, v sezoni 2015/16 preselil v Buenos Aires.

Tévez se tako po 11 letih, ki jih je preživel na tujem, spet vrača v domači klub, saj je pri Boci začel kariero in zanjo tudi igral v mladinskih selekcijah in prvih letih profesionalne kariere.

Govorice o skorajšnji selitvi 31-letnega napadalca so glasne že nekaj tednov, zdaj pa so dobile tudi potrditev. "Zelo smo zadovoljni. Veliko dela smo vložili v to, da je Carlos Tevez spet naš," je dejal generalni sekretar kluba Cesar Martucci. Teveza s poraženci finala letošnje lige prvakov sicer še veže enoletna pogodba, po poročanju argentinskih medijev pa je torinski klub sprejel ponudbo za pet milijonov evrov odškodnine, dobil pa bo še mladega člana Boce Guida Vadalo.

Tévez je v teh dneh v Čilu na prvenstvu Južne Amerike z izbrano vrsto Argentine, uradni podpis pogodbe z Boco načrtujejo za 7. julij.

Pred selitvijo v Evropo je Tevez za Boco že igral med letoma 2001 in 2004 in osvojil tudi pokal libertadores, južnoameriško različico lige prvakov, leta 2003. Pozneje je igral za brazilski Corinthians (2005-06), West Ham United (2006-07), Manchester United (2007-09), Manchester City (2009-13) in Juventus (2013-15). Z Argentino je nastopil na svetovnih prvenstvih 2006 in 2010, leta 2014 pa ga selektor Alejandro Sabella ni povabil v ekipo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.