Šport > Nogomet
40 ogledov

Tevez trobental na torinskem derbiju

Bologna AS Roma Serie A Italija liga prvenstvo Nainggolan Pjanić Destro
1/11
EPA
Roma je pred nedeljskim torinskim derbijem pritisnila na vodilni Juventus z zmago v Bologni, za katero je svoj prvenec zabil Radja Nainggolan (1:0). Rimljani imajo v žepu še prestavljeno tekmo.

Minimalna zmaga Juventusa v italijaskem državnem nogometnem prvenstvu bi bila za vodilni klub lige zgolj 'nov dan v pisarni', če ne bi na tekmi 25. kola igrali proti prav posebnemu tekmecu. Na mestnem derbiju so se pomerili s Torinom in se z zadetkom Carlosa Teveza utrdili na vrhu prvenstvene lestvice, obenem pa še potrdili dominanco v mestu.

Kar se zadetkov tiče, tekma ni imela veliko ponuditi. Edini zadetek na tekmi je bil delo Argentinca Teveza, ki se je poveselil z igranjem na trobento. Nekdanji član obeh velikanov iz Manchestra je z imenitnim strelom po obrati izven kazenskega prostora matiral vratarja Daniela Padellija, ki ga kasneje tudi iz lepših priložnosti ni več premagal.

Moštvo slovenskega reprezentanta Jasmina Kurtića odgovora ni našlo saj je Gianluigi Buffon ob pomoči obrambe zaprl poti do gola. Črno-beli so s tem zadržali prednost devetih točk pred Romo, ki jim z dobro igro grozi iz ozadja.

Volkulja zavija za hrbtom stare dame

Bologna AS Roma Serie A Italija liga prvenstvo Nainggolan | Avtor: EPA EPA
Lov za vodilnim Juventusom je AS Roma s tekmo manj v Bologni znova začela brez kapetana Francesca Tottija, ki je s tribune spremljal začetek tekme z vročim Mattio Destrom v konici napada. Na sredini igrišča je celo tekmo na domačem stadionu odigral slovenski reprezentant Rene Krhin.

Interjev šolarček Destro je na zadnji ligaški tekmi z "dvojčkom" poskrbel za zmago nad Sampdorio, tokrat pa je pred nedeljskim torinskim derbijem gol za pritisk nad prvaki zabil Radja Nainggolan.

Podaja Pjanića našla pravi cilj

Belgijski vezist je v 37. minuti izkoristil podajo Miralema Pjanića in prvič v dresu Rome zatresel mrežo za 1:0, potem ko je Destro zatresel okvir gola. Bologna je imela svoje priložnosti, Krhin je zapretil po kotu v drugem polčasu, a ji ni uspelo zabiti za novo pomembno točko v boju za obstanek. 

Roma je na izenačeni tekmi prikazala čvrsto obrambno predstavo, a bi lahko znova dobila boleč gol v zadnjih trenutkih, toda žoga je po strelu z glavo Lazarosa Christodoulopoulosa zletela mimo vrat. Varovanci Davideja Ballardinija so ostali pri vsega dveh zmagah v štirih mesecih in ostajajo le dve točki nad mesti, ki ob koncu sezone vodijo v Serie B.

Vedno boljši Napoli se bo šele v ponedeljek pomeril z Genoo, takrat pa bo igrala tudi četrta Fiorentina, ki bo v boju z Napolijem za tretje mesto morala izenačiti ali še raje – izboljšati rezultat južnjakov na gostovanju pri Parmi.

Rolando odrešil Inter, zmaga Milana

AC Milan | Avtor: EPA EPA
Nogometni navdušenci v Milanu so bili lahko delno zadovoljni s tekmama njihovih prvoligašev v 25. kolu. Na razpredelnici boljši Inter je doma proti Caglairiju zgolj remiziral z 1:1 in s tem znova dal priložnost Fiorentini, da se na četrtem mestu malce odcepi in jim oddalji igranje v Ligi prvakov. Gostje so se te točke zagotovo bolj veselili, saj so s tem še malce pobegnili coni izpada.

Veliko bolj veseli so bili lahko v tistem delu mesta, ki drži pesti za rdeče-črne. AC Milan je v gosteh z 2:0 premagal neugodno Sampdorio in se še bolj približal željenim mestom, ki vodijo v evropska tekmovanja. Trener Clarence Seedorf je znova izven ekipe pustil Valterja Birso, novo zmago na njegov račun pa sta z zadetkoma prinesla janaurski okrepitvi Adel Taarabt in Adil Rami.

Italijanska liga, 25. kolo:

Bologna : AS Roma 0:1 (0:1)
Nainggolan (37)
Rene Krhin (Bologna) je odigral celo tekmo.

Livorno : Hellas Verona 2:3 (0:3)
Paulinho (72), Greco (73); Janković (33), Romulo (43), Toni (45)

ChievoVerona : Catania 2:0 (1:0)
Thereau (37/11-m), Rigoni (68)
Boštjan Cesar je igral celo tekmo, Dejan Lazarević (oba Chievo) pa je sedel na klopi za rezerve.

Inter : Cagliari 1:1 (0:1)
Rolando (52); Pinilla (40/11-m)
Samir Handanović (Inter) je odigral celotno tekmo.

Sampdoria : AC Milan 0:2 (0:1)
Taarabt (12), Rami (58)
RK: Lopez (73)/ Sampdoria
Valterja Birse (AC Milan) ni bilo v ekipi.

Udinese : Atalanta 1:1 (0:1)
Di Natale (71/11-m); Brivio (24)

Juventus : Torino 1:0 (1:0)
Tevez (30)
Jasmin Kurtić (Torino) je odigral celo tekmo.

Ob 20.45:
Lazio – Sassuolo

Ponedeljek ob 19.00:
Parma – Fiorentina

Ob 21.00:
Napoli – Genoa

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.