Šport > Nogomet
12 ogledov

Tévez zagrenil Kamplov debi

jurge klopp borussia
1/17
EPA
Juventus je na povratni tekmi premagal Borussio (3:0) in se uvrstil v četrtfinale. Kevin Kampl je na debiju v Ligi prvakov igral polnih 90 minut. Barcelona je bila tudi na Camp Nouu boljša od Manchester Cityja (1:0).

V začetno postavo Jürgena Kloppa so se po ligaškem remiju s Kölnom vrnili Sokratis Papastathopoulos, Sven Bender in Kevin Kampl. V konici napada je Pierre-Emerick Aubameyang, zmanjkalo pa je prostora za Shinjija Kagawo.

Pri gostih zaradi poškodbe manjka Andrea Pirlo, po suspenzu pa se vrača Paul Pogba. Massimiliano Allegri bo upe položil v Carlosa Téveza in Alvara Morato, ki sta se izkazala na prvi tekmi.

Gostje so poskrbeli za živahen začetek, saj je najprej na sredini nekaj nogometnih veščin demonstriral Paul Pogba, v tretji minuti pa je s fantastičnim strelom navdušil Tévez. Patrice Evra je ob slabem posredovanju branilcev podal do Argentinca, ki je fenomenalno sprožil s približno 20 metrov in zadel v levi zgornji kot. Najboljši strelec stare dame je pri tem, kot radi rečemo, snel pajčevino, čeprav bi Roman Weidenfeller lahko bolje reagiral.

Arturo Vidal je v razmaku treh minut dvakrat poslušal pridige glavnega sodnika, domači pa so imeli po njegovi zaslugi na voljo dva prosta strela. Brez težav je razčistil Gianluigi Buffon. V 26. minuti je v dvoboju s Papastathopoulosom padel Pogba in se nemudoma prijel za stegensko mišico. Poškodba je bila prehuda, da bi lahko nadaljeval, zato ga je na igrišču zamenjal Andrea Barzagli.

Borussia je iskala gol za izenačenje in dvakrat poskusila z nevarnim predložkom, drugega iz kota je izvedel Kampl, vendar so se gostje ubranili.

Juventus bi na začetku drugega polčasa moral podvojiti prednost, potem ko je Tévez opravil s tremi nogometaši, strel Morate pa je zaustavil Weidenfeller. Domači vratar je Borussio držal v igri, le pet minut kasneje je še enkrat pravočasno reagiral na poskus Morate. Čeprav bi Dortmund za napredovanje potreboval tri gole, je bil Juve še naprej podjetnejši.

V 63. je za strel v okvir Buffonovih vrat poskrbel Kampl, čigar poskus pa je bil relativno počasen in dokaj po sredini, tako da legendarni Italijan ni imel veliko dela. Tekma je bila odločena v 70. minuti, ko je globinsko podajo sprejel Tévez in podal do Morate, ki je iz bližine zabil za 2:0. Na drugi strani je nevarno zapretila Borussia, v 79. minuti pa je še drugič zadel Argentinec in Juventus se je uvrstil v četrtfinale.

Dominantno Barço s tribune spremljal Pep Guardiola

Obračun na stadionu Camp Nou si je prvič - odkar je po koncu sezone 2011/12 zapustil Barcelono - ogledal tudi njen nekdanji trener Pep Guardiola, zdajšnji trener nemškega Bayerna iz Münchna pa je zavrnil sedež v častni loži, saj si je tekmo želel ogledati v družbi svojih prijateljev.

In videl je poletno predstavo svojih nekdanjih varovancev, ki so povsem prevladovali in v prvem polčasu zapravili nekaj lepih priložnosti. Edino je po lepi podaji argentinskega virtuoza Lionela Messija v 31. minuti izkoristil Hrvat Ivan Rakitić, medtem ko sta Brazilec Neymar in Urugvajec Luis Suarez zadela vratnico. Ob tem so gosti igrali zelo grobo, v prvem polčasu so porumeneli kar štirje igralci.

V drugem polčasu so izbranci domačega trenerja Luisa Enriqueja nadzorovali tekmece iz Manchestra, ki jih je pred polomom reševal vratar Joe Hart. Navkljub temu so v 78. minuti imeli priložnost tekmo narediti še bolj razburljivo, a je nemški vratar Marc-Andre ter Stegen ubranil 11-metrovko Argentincu Sergiu Agüeru, na koncu pa se tudi zasluženo prebili med osem najboljših ekip na stari celini v tej sezoni.

Liga prvakov, osmina finala, povratni tekmi:

BARCELONA : Manchester City 1:0 (1:0) /2:1/
Rakitić (31)

Borussia Dortmund : JUVENTUS 0:3 (0:1) /1:2/
Tévez (3, 79), Morata (70)

/x:x/ - izid prve tekme
AB - ekipa, ki je napredovala

Komentarjev 1
  • GROM X 20:59 19.marec 2015.

    To BARCA samo tako naprej in spet bomo prvi.