Šport > Nogomet
10 ogledov

Tévezov povratek, a poraz Man. Cityja

Leighton Baines Tim Cahill Marouane Fellaini gol zadetek veselje proslavljanje s
1/19
Žurnal24 main
Manchester City je zapravil lepo priložnost, da bi prvič po letu 1929 ob božiču zasedel vrh Premier League. Kot kapetan se je po kontroverzni zahtevi po prestopu vrnil Cárlos Tévez, a ni pomagal (1:2).
Sneg zavladal Angliji
Zaradi nemogočih vremenskih razmer bo spored 18. kola Premier League veliko bolj boren od pričakovanj. Podtalno ogrevanje zelenic v Angliji sicer pomeni, da so igrišča primerna za igro, toda organizatorji so prestavili skorajda vse tekme zaradi nevarnih razmer v okolici stadionov. Edini sobotni tekmi sta bili tako Sunderland – Bolton in Blackburn – West Ham, medtem ko je odpadel tudi nedeljski derbi Chelsea – Man. United!

Vse oči so bile pred začetkom usmerjene v povratnika Cárlosa Téveza, ki ga je trener Roberto Mancini prvič po prestopnem ultimatu in prisilnih počitnicah poslal na zelenico. Argentinec je nekaj ur pred tekmo umaknil svojo zahtevo, za kar je bil, kot kaže, nagrajen s kapetanskim trakom, njegov povratek pa so navijači presenetljivo toplo pozdravili. A tudi to je hitro postala zgodba drugotnega pomena, saj je Evetrton pri Manchestru Cityju doma bliskovito povedel z goli Tima Cahilla in Leightona Bainesa.

Mancini je bentil kot že dolgo ne, a to ni pomagalo. Sinjemodri so kljub pritisku in od 60. minute tudi igralcu več zmogli le tolažilni zadetek, ki ga je za nameček zabil kar nasprotni branilec Phil Jagielka, je pa Mario Balotelli le nekaj minut kasneje zatresel okvir vrat in se kot kaže tudi huje poškodoval. City je skupaj s kasnejšo izključitvijo Kola Touréja v sodnikovem podaljšku ostal na tretjem mestu in zapravil eno redkih priložnosti, da bi vsaj malce presenetljivo zasedel vrh lestvice.

Prestavljen povratek Lamparda
Angleški reprezentant Frank Lampard se je na igrišče vrnil prejšnji teden, ko je zaigral v drugem polčasu proti Tottenhamu, od prve minute pa v majici Chelseaja ni zaigral že od konca avgusta.

Za nas je to, da se vrača, odlična novica. Če imaš vezista, ki zabije po 20 golov na sezono, ga boš seveda pogrešal, ko ga ni zraven,” se vrnitve Lamparda v ekipo veseli vratar modrih Petr Čech.

 

Vesel, da se vrača

Konca svojih težav s poškodbami je seveda vesel tudi Lampard. “Sicer se navadiš spremljanja tekem s tribune, vendar je težko. V takih časih še bolj ceniš dejstvo, da lahko živiš od nogometa,” je dejal 32-letni vezist, ki je v tej sezoni odigral le štiri ligaške tekme.

 

Chelsea si je kriv sam

Prvaki iz Londona že pet tekem niso zmagali v ligi, trener Manchestra Uniteda Alex Ferguson pa je njihovo formo v zadnjem času razložil takole: “Pri Chelseaju so se namerno lotili pomlajevanja ekipe, kar je sicer hvalevredno, a se ti lahko maščuje, če se pojavijo poškodbe.

Prav Chelsea je Unitedu prizadejal zadnji ligaški poraz, vendar še v prejšnji sezoni. Aprila so varovanci Carla Ancelottija na poti proti naslovu prvaka na Old Traffordu zmagali z 2:1.

 

Arsene Wenger | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Mladi Japonec pri Arsenalu
Odgovor Arsenalovega trenerja Arsena Wengerja na novo zaušnico njegovemu mlademu moštvu, ki je v zadnjem kolu izgubilo na gostovanju pri Manchestru Unitedu (0:1), je nakup novega mladca! Neverjetno, toda resnično: pogodbo s topničarji je v soboto podpisal 18-letni Japonec Rjo Mijaiči, ki je že poleti navdušil na preizkušnji pri londonskem klubu. Na sever angleške metropole bo prišel po novem letu.

 

Lestvica:
1. Man. Utd. 34 točk (-2)

2. Arsenal 32 (-1)
3. Man. City 32
4. Chelsea 31 (-1)
5. Tottenham 27 (-1)
6. Sunderland 27
7. Bolton 26
...
18. Wigan 16 (-1)
19. Wolves 15 (-1)
20. West Ham 13

Angleška liga, 18. kolo: 

Sunderland : Bolton Wanderers 1:0 (1:0)

Welbeck (32)

 

Blackburn Rovers : West Ham United 1:1 (0:0)

Nelsen (51); Stanislas (78)

 

Manchester City : Everton 1:2 (0:2)
Jagielka (72/a.g.); Cahill (4), Baines (19)
RK: Anichebe (60/Everton), K. Touré (90/Man. City)

 

Prestavljeno:
West Bromwich – Wolverhampton
Arsenal – Stoke City
Birmingham City – Newcastle United
Wigan Athletic – Aston Villa
Liverpool – Fulham
Blackpool – Tottenham Hotspur
Chelsea – Manchester United

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.