Šport > Nogomet
48 ogledov

Tevezu ponujajo bajno vsoto denarja

carlos tevez EPA
Argentinski nogometaš Carlos Tevez bi lahko kmalu postal nogometaš z največjo plačo na svetu.

Kitajski mediji poročajo, da eden od kitajskih klubov pripravlja ponudbo argentinskemu napadalcu, po kateri bi služil neverjetnih 37,5 milijona evrov na sezono.

Če bi ponudbo sprejel, bi tedensko zaslužil 720.000 evrov oziroma 102.000 na dan. Za primerjavo, Cristiano Ronaldo je pred dnevi podaljšal pogodbo z madridskim Realom, ki mu tedensko zagotavlja 400.000 evrov, kar je 320.000 evrov manj, kot bi prejel Tevez.

Nekdanji reprezentant ima veljavno pogodbo z Boco Juniors, a odškodnina ne bi smela predstavljati večje težave. V svoji karieri je doslej poleg Boce igral še za Corinthians, West Ham, Manchester United, Manchester City in Juventus.

Na Kitajskem je trenutno najbolje plačani nogometaš njegov rojak Ezequiel Lavezzi, ki v Hebei China Fortuneu služi 15 milijonov evrov na sezono.

Kitajski klubi so v zadnjem prestopnem roku za odškodnine zapravili 150 milijonov evrov. Rekordni prestop je zabeležil Kolumbijec Jackson Martinez, ki je iz Atletica Madrid v Gounggzhou Evergrande prestopil za 42 milijonov evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.