Šport > Nogomet
44631 ogledov

"Težak" stotine milijonov, a Beckham v vrsti ponižno čakal 12 ur

David Beckham, poklon kraljici Profimedia
Nekdanji kapetan angleške nogometne reprezentance David Beckham se je v petek pridružil ogromni čakalni vrsti v Londonu, da bi se lahko poslovil od pokojne kraljice Elizabete II. Čakal je 12 ur.

Nekdanji zvezdnik Manchester Uniteda in Real Madrida, danes pa solastnik kluba Inter Miami CF, se je pridružil vrsti več kot deset tisoč ljudi, ki se je vila proti Westminsterski palači. Smrt kraljice Elizabete II. je sprožila izliv čustev po vsej državi, nekateri so v vrsti čakali celo noč. V petek pa je bila vrsta tudi začasno ustavljena, saj je park na koncu poti ob reki Temzi dosegel zmogljivost, je sporočila vlada.

47-letnega Beckhama – njegovo premoženje je ocenjeno na več sto milijonov – so v vrsti opazili s črno kapo, v obleki s kravato. Za britansko televizijo Sky News je dejal: "To bo vedno težek dan, naše misli so z družino. Najbolj pomemben trenutek zame je bil sprejem v red britanskega imperija leta 2003. Imel sem srečo, da sem v življenju doživel nekaj trenutkov, ko sem lahko bil v bližini njenega veličanstva. Ta dan je žalosten, a moramo si ga zapomniti."

V vrsto je prišel v zelo zgodnjih jutranjih urah, v upanju, da se bo izognil glavnemu navalu, a je bilo to nemogoče. "Mislil sem, da bo s prihodom ob dveh zjutraj nekoliko tišje, a sem se uštel," je povedal za britanski ITV News. Kot poročajo nekateri britanski mediji, je čakal 12 ur, da je prišel na vrsto. 

Dodal je, da je bilo vsako predvajanje himne na tekmah Anglije nekaj posebnega. Vsakič, ko so stali na igrišču v majicah treh levov in je v roki držal svoj kapetanski trak, ter pel himno God Save Our Queen, mu je to veliko pomenilo.

V Westminstrski opatiji bodo v ponedeljek zjutraj kraljico počastili s prvim državnim pogrebom v Veliki Britaniji po skoraj šestih desetletjih. Pričakujejo več kot 2000 gostov.

Komentarjev 7
  • Cefur 04:08 18.september 2022.

    Folk jo je bil dobesedno sit, srečni da so se jo rešili!

  • Megan_Conner 12:42 17.september 2022.

    Amazon je za vsak teden spletnega dela od doma plačal od 6000 do 10.000 evrov. Za prvi mesec sem od Amazona prejel 27.416 € plače.. V prostem času delam 3 ure na dan. ček za več podrobnosti...............>>>>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑶𝒓𝒅𝑪𝒂𝒔𝒉.𝐶𝐨𝐦

  • tomaz696 08:46 17.september 2022.

    Hrana za naivneže...