Šport > Nogomet
18 ogledov

Težava Reala je psiha, trdi Mourinho

Zamišljeni Jose Mourinho dan pred povratno polfinalno tekmo pokala. (Foto: Reute Žurnal24 main
Poraz z Osasuno in sedem točk zaostanka za Barcelono. Real je v težavah. In zakaj se je zgodil spodrsljaj? "Gre se za psiho. Morali se bodo navaditi na težke tekme," meni trener Jose Mourinho.

Madridski Real, ki bi glede na milijone, ki jih je zapravil za vrhunske nogometaše, moral biti med psihično najbolje pripravljenimi ekipami, to ni! Tako trdi njihov trener Jose Mourinho, češ da ti fantje zaradi izpada iz Lige prvakov in kraljevega pokala, ki se jim je zgodil pred enim letom, tudi letos v tem času niso pravi. "Odigrati devet tekem v enem mesecu za fante, ki so tega vajeni, ni težava. A Realovi fantje tega niso vajeni. V zadnjih sezonah so bili v tem času večkrat izločeni iz Lige prvakov ali pokala. Ne gre za to, da bi imeli smolo, ali da ne bi bili dovolj dobro fizično pripravljeni. Gre za psiho. Morali se bodo navaditi na težke tekme," razlaga portugalski strateg.

Čeprav je Mourinho pred dnevi grozil, da bo po sezoni zapustil Real, zdaj zre več sezon naprej. "Upam, da bodo naslednjo sezono boljši in še boljši čez dve ali tri sezone. Naš cilj je, da igramo in osvojimo vsa možna tekmovanja."

Remi z Almerio 1:1 in šokantni poraz 0:1 proti Osasuni pomenita, da ob 15. zaporednih zmagah Barcelone za največjim rivalom na lestvici Primere zaostajajo sedem točk. Glede na formo katalonskega kluba in razplete minulih sezon La Lige, ko velikana skorajda nista izgubljala, se zdi to nedosegljiva prednost. Real kraljevega pokala ni osvojil že od leta 1993 in zato ga letos še toliko bolj želijo. Finale bo 20. aprila. Pričakovati je, da se tam srečajo z Barcelono. To bi se zgodilo le nekaj dni po drugem El Clasicu v tej sezoni. Prvega je s 5:0 dobila Barça, če bi tudi drugega, bo tisti teden sezona dokončno odločena.

Povratni polfinalni tekmi kraljevega pokala sledita v sredo. Real je na prvi pred enim tednom Sevillo premagal z 1:0, Barcelona pa je s 5:0 razbila Almerio.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.