Šport > Nogomet
94 ogledov

Težave? Neymar bo zaslužil več od Messija!

Neymar Barcelona podpis pogodbe pogodba prihod predstavitev Reuters
Španski mediji so že tedne pred začetkom nove sezone začeli svojo znano igro – sejanje razdora v vrstah Barcelone. Po njihovem mnenju je prihod Neymarja podrl ravnovesje ekipe, ki je bilo tako znamenito za časa vladavine Josepa Guardiole.

"Prihod Neymarja na Camp Nou je podrl ravnotežje v slačilnici azulgrane. To je nekaj, kar se je ohranjalo vse od prihoda Pepa Guardiole. Njegova medijska prisotnost je nesorazmerna s tem, kar prinese na igrišču, ta nepoštenost pa je alarmantna: Neymar je v ekipo prišel glede na svojo ceno, plačo in ravnanje kluba kot eden od najpomembnejših nogometašev," svojo zgodbo s petkove naslovnice začenjajo pri madridskem dnevniku AS.

Na svoji prvi strani so še zapisali, da se po prihodu Neymarja k Barceloni "nabirajo temni oblaki", saj naj bi po njihovih izračunih in prepričanjih Brazilec v Kataloniji zaslužil celo več kot prvi nogometaš Barçe Lionel Messi. Argentinca naj bi to dejstvo, podobno kot madridskega favorita Cristiana Ronalda, povsem vrglo iz tira, so prepričani kolegi iz španske prestolnice.

"Kakšno mesto v hierarhiji zdaj zavzemajo Xavi (Hernández), (Andrés) Iniesta ali Cesc (Fàbregas), o katerem se v Angliji govori, da bi se lahko vrnil v Premier League? In zakaj se je klub odločil podreti plačno strukturo, v kateri je na vrhu Messi, nato pa mu sledita Xavi in Iniesta? 21-letni Neymar bo zaslužil več kot onadva, kar bi v ekipi, ki je v drugih obdobjih z veliko skrbnostjo negovala hierarhični red moštva, lahko povzročilo kataklizmo," nadaljuje španski športni dnevnik.

Plača se skriva v 40 milijonih

AS ne verjame vodilnim možem Barcelone, ki zatrjujejo, da bo Neymar na sezono zaslužil sedem milijonov evrov neto (plus premije), s čimer bi zaostajal za Messijem 13 milijonov in dvojcem "Xaviesta" (10). V Neymarjevo plačo je potrebno prišteti tudi 40 milijonov, ki jih bo za prestop prejel njegov zastopnik in oče. Deset milijonov je že prejel, 30 pa jih bo Barcelona plačala v naslednjih petih letih, kolikor je Brazilčeva pogodba tudi dolga.

Trditev direktorja kluba Josepa Maríe Bartomeua, da so za Neymarja plačali le 57 milijonov evrov, je namreč privzdignila obrvi številnih delavcev v svetu nogometa. V resnici, trdijo mnogi, je Barcelona plačala 57 milijonov in dodatnih deset, ki jih je že pred meseci kot "kavcijo" nakazala Santosu. Naslednjo sezono bi Barcelono stal le 40 milijonov, kolikor je zdaj v vsakem primeru zaslužil njegov oče.

Tako kot Ronaldo: "Ne gre za denar"

"Nihče v zgodovini Barcelone ni zaslužil toliko pri tako mladih letih kot ravno brazilski reprezentant: niti Messi, niti kakšna druga zvezda 'azulgran'. Argentinec je pred štirimi meseci podaljšal svojo pogodbo (šestič v zadnjih letih), ampak Barcelona bo težko razložila, zakaj Neymar zasluži več od njega. Zdaj ima (predsednik, op. a.) Sandro Rosell v rokah vroč krompir. Ena stvar je, tako kot je ob prihodu v klub dejal Brazilec sam, vedeti, da je 'Messi vodja', in da si njegova alternativa ali pribočnik v napadu, druga pa je, da zaslužiš več od Argentinca," še dodajajo madridski kolegi.

"Tako kot v primeru Cristiana Ronalda v Real Madridu ne gre za denar, ampak red v slačilnici in skrbnost v vseh pogledih. Predsednik bo moral zdaj staroselcem (skupaj z nekaj novimi pogodbami) pokazati enako hvaležnost, kot jo je pokazal do Neymarja."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.