Šport > Nogomet
31 ogledov

Težave za Real: Ramosu pet tekem kazni

Pedro Ramos Barcelona Real Madrid El Clasico Liga BBVA Španija liga prvenstvo EPA
Branilec Real Madrida in španski reprezentant Sergio Ramos bo moral zaradi žaljivk, ki jih je po izključitvi na sredini pokalni tekmi namenil glavnemu sodniku, počivati kar pet tekem, je v četrtek odločila španska nogometna zveza (RFEF). Ramos se je po incidentu opravičil, a si tudi zaželel, da bi bili do sodnikov enako strogi.

Eden izmed kapetanov Real Madrida je na sredini pokalni tekmi proti Celti, ki jo je kraljevi klub na Bernabéu dobil s 4:0 in se uvrstil v četrtfinale, v 73. minuti dobil drugi rumeni karton in moral z igrišča.

Ker je Sergio Ramos ob odhajanju z zelenice izrekel več kletvic v smeri glavnega sodnika Ayze Gámeza, z žaljenjem pa je nadaljeval tudi v družbi četrtega sodnika, je Gámez to vključil v svoje poročilo.

"Že cel kur**v dan nas zajeb**aš! Vedno je enako, kako sramotni ste!" naj bi med drugim sodniku zabrusil 26-letni branilec, ki je večkrat zakričal tudi besedo "sramota". Ramos se je prek Twitterja sicer opravičil za izrečeno, a dodal še ščepec pikrosti.

Da bi bili enako strogi tudi do sodnikov

"Ne glede na to, če mislim, da je pošteno ali ne, bi se rad opravičil trenerski ekipi, svojim soigralcem in navijačem. Hala Madrid!!" je najprej napisal Ramos, čez 15 minut pa dodal: "Upam, da bojo enako strogi in pošteni tudi do sodnikov, ki delajo napake iz tekme v tekmo."

Real se lahko na odločitev sicer še pritoži, čeprav lahko po pravilih španske nogometne zveze (RFEF) igralec za žaljenje sodnika dobi tudi več kot deset tekem kazni. Ramos bo tako po vsej verjetnosti izpustil ligaške tekme proti Osasuni, Valencii, Getafeju in obe pokalni tekmi proti Valencii.

Kazen Ramosu je nov udarec za trenerja Joséja Mourinha, ki je po operaciji gležnja za mesec dni ostal tudi brez drugega osrednjega branilca Pepeja. Bočna branilca Marcelo in Fábio Coentrão sta se sicer že vrnila na treninge, a v letu 2013 še nista zaigrala.

Tako kot na zadnji ligaški tekmi bosta morala breme tako verjetno nositi mladi Raphaël Varane in izkušeni Ricardo Carvalho.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.