Šport > Nogomet
20 ogledov

Težke besede po derbiju

zahovic_celje_main_katic Žurnal24 main
Derbi kola v slovenski nogometni ligi med Celjem in Mariborom so zasenčili očitki o negostoljubnem vedenju grofov. "To počnejo majhni klubi, ki želijo biti veliki," pravi Zahovič.
 
 

Klub, kot je NK Maribor, si tega ne zasluži. V Ljudskem vrtu česa takšnega nihče ni in ne bo doživel.

Zlatko Zahovič

 
Vsi, ki so si ogledali sobotni obračun med Celjem in Mariborom na Areni Petrol, lahko zatrdijo, da je derbi PrveLige Telekom upravičil svoje ime. Črn madež na lep nogometni večer pa so vrgli očitki o neprofesionalnem in negostoljubnem sprejemu vijoličastih v mestu grofov. Po besedah športnega direktorja sedemkratnih državnih prvakov Zlatka Zahoviča so bili predstavniki kluba deležni žaljivk s strani celjskega kluba. "Tega dogodka najraje ne bi komentiral. S celjske strani so bili zmerjani naši sodelavci. Na naš račun so padale velike žaljivke pred samo tekmo, med njo in po njej. Klub, kot je NK Maribor, si tega ne zasluži. V Ljudskem vrtu česa takšnega nihče ni in ne bo doživel," je dogajanje na Areni Petrol opisal Zahovič ter dodal: "Ne pričakujem opravičila ali kakšnega drugega ukrepa. To počnejo majhni klubi, ki želijo biti veliki."

Po besedah tiskovnega predstavnika Celja Dejana Obreza pa naj bi šlo zgolj za besedni obračun med športnim direktorjem vijoličastih in tehničnim vodjo prve ekipe Borutom Arličem. Tega je s tira vrglo nenehno ugovarjanje Zahoviča na odločitve sodnika Dragutina Periča. "Zlatko Zahovič je imel težavo samo z Borutom Arličem. Z drugimi iz celjskega tabora ni imel težav, če jih je imel, pa naj pove imena. Kaj se je dogajalo, je bilo izrecno med njima in to morata sama rešiti. Ni šlo za slabe odnose med kluboma, kot je predstavil Zahovič," je povedal Obrez.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.