Šport > Nogomet
23 ogledov

Težko bi debitiral proti težji ekipi

(Maribor - Olimpija) Prva Liga derbi Ljudski vrt Saša Despot
Nocoj ob 20.15 bo v ljubljanskih Stožicah na sporedu večni derbi med Olimpijo in Mariborom, tokrat v polfinalu pokala Slovenije.

Ljubljančane bo prvič vodil novi trener Safet Hadžić, ki si želi z zmago prekiniti slab rezultatski niz svoje ekipe. V taboru Štajercev pa pravijo: "Trofeje so privilegij in motiv."

Za Ljubljančani so burni dnevi, niz slabih rezultatov je bil usoden za trenerja Marijana Pušnika, na njegovo mesto je že tretjič v svoji karieri stopil Hadžić. Čaka ga težka naloga: zahteven nasprotnik, poškodbe nekaterih ključnih igralcev in slaba forma preostanka ekipe. Kljub temu si Hadžić želi zmage in preboja v finale pokalnega tekmovanja.

"Spremembe bodo. Poskusili bomo s tistimi igralci, ki so psihično stabilni. Imamo dosti poškodovanih igralcev. Maribor ima svojo igro, ki je prepoznavna in kvalitetna. Ne bi več govoril o taktiki. Tekmo bomo skušali dobiti. Olimpija mora težiti k napadalni in lepi igri, a pomemben je tudi rezultat," so želje Hadžića.

"Spoštujemo tekmovanje in nasprotnika. Želimo dvigniti tudi pokalno trofejo, kar je velika motivacija za sredino tekmo. Osvajati trofeje je privilegij in ne nameravamo se odreči možnosti, ki jo imamo," je izpostavil trener Maribora Darko Milanić.

V torek je bila na sporedu prva polfinalna tekma med Domžalami in Krko, zmage z 2:0 so se veselili domačini.

Povratna tekma Domžal in Krke bo prihodnji torek ob 16.30 v Novem mestu, Olimpije in Maribora, sicer branilca naslova, pa prihodnjo sredo ob 17.15 v Ljudskem vrtu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.