Šport > Nogomet
18 ogledov

Thiago sporočil: "Želim v Bayern"

Tello Thiago Alcantara Zaragoza Barcelona Liga BBVA Španija prvenstvo Reuters
Vezist Thiago Alcântara je po poročanju katalonskega športnega dnevnika Mundo Deportivo v petek sporočil Barceloni, da želi oditi k Bayernu.

"Želim igrati za Bayern," naj bi Thiago Alcântara tudi uradno sporočil svojemu klubu Barceloni, potem ko se je razvedelo, da si ga pri Bayernu želi njegov nekdanji trener Josep Guardiola, Bavarci pa so že izrazili pripravljenost za plačilo njegove odkupne klavzule (18 milijonov evrov).

Toda zapleta se pri denarju, saj skuša uprava Barcelone za Thiaga iztržiti več denarja. Odkupno klavzulo za španskega reprezentanta lahko Bayern plača do 31. julija, a se želijo Katalonci dogovoriti za drugačen posel.

Barcelona zavrnila 18 milijonov

Hitre rešitve si želi tudi igralec sam, ki bi se rad čimprej pridružil Guardioli in njegovim bavarskim varovancem, ne da bi moral še prej začeti priprave s trenutnimi soigralci iz Katalonije, ki se začnejo v ponedeljek. 

Pri Bayernu želijo speljati podoben posel kot s Javijem Martínezom, kjer je vezist plačal 40-milijonsko odkupno klavzulo, a v primeru Thiaga bo dogovor težji. Bavarci namreč ponujajo 18 milijonov evrov, a le kot denar za prestop, ne kot plačilo odkupne klavzule, kar so pri Barçi že zavrnili.

Izbruh Guardiole Bayern postavil v neroden položaj

Pogajanjem ni preveč pomagal niti Guardiolin jezni izbruh na četrtkovi novinarski konferenci, zaradi katerega se je po poročanju španskega športnega dnevnika MARCA predsedniku Barcelone Sandru Rosellu prek telefona že opravičil Bayernov izvršni direktor Karl-Heinz Rummenigge.

V Nemčiji prav tako niso prepričani, da bo prihod obetavnega vezista pripomogel pri obrambi rekordnih treh naslovov iz lanske sezone, temveč zgolj še dodatno ogrozil zdravo tekmovalnost za mesto v prvi postavi, kjer ob številnih vezistih pri Bayernu preprosto ni več prostora.

Odnosi med Bavarsko in Katalonijo so se ohladili v precej neugodnem trenutku, glede na to, da bo prav Barcelona 24. julija na tekmi za pokal Ulija Hoenessa gostovala na Allianz Areni. Prav takrat bi prvo tekmo v novem klubu lahko odigral tudi Thiago, prvič pa se bosta v vsakem primeru kot trenerja srečala tudi nekdaj velika prijatelja Guardiola in Tito Vilanova.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.