Šport > Nogomet
22 ogledov

Thiago zavrnil United in Real: gre v Bayern!

Thiago Alcantara Barcelona Spartak Moskva novinarska konferenca Liga prvakov EPA
Španski radio Cadena Cope je v svoji polnočni oddaji El Partido de las 12 poročal, da bo vezist Barcelone Thiago Alcântara kariero nadaljeval pri Bayernu.

Pogovor med njegovim nekdanjim trenerjem Josepom Guardiolo naj bi Thiaga Alcântaro prepričal v prestop k Bayernu, čeprav sta si ga želela tudi Manchester United in Real Madrid, je nekaj čez polnoč v svoji sloviti oddaji El Partido de las 12 poročal radio Cadena Cope.

Kapetan mlade španske reprezentance, ki je debitiral tudi že za člansko izbrano vrsto, je bil dolgo časa pred vrati rdečih vragov, zavrnil pa naj bi tudi dve ponudbi največjih rivalov iz Madrida. Pri Bayernu bo zaslužil štiri milijone evrov na sezono.

Javi Martínez med branilce

Thiago je po poročanju španskih kolegov izrazil zaskrbljenost nad velikim številom vezistov pri trojnih nemških prvakih, a ga je Guardiola pomiril, da se mu bo odprlo več možnosti zaradi premika Javija Martíneza na mesto branilca. Pogodbo bi lahko podpisal že v naslednjih 24 urah.

"To je zelo zanesljiv vir, vir, ki je, recimo temu, direktno povezan z nogometašem," je dejal novinar radia Juanma Castaño. "Najprej so nam povedali, da prihodnost Thiaga Alcântare ne leži pri Barçi. Drugič so nam povedali klub, ki ga je izbral. Klub, ki ga je izbral Thiago, je Bayern München.

Ne želi si zapreti vrat Barcelone

Različni faktorji so pripomogli k temu. Več pogodb je bilo na mizi, od Manchester Uniteda do Real Madrida. Ponudbo Real Madrida je zavrnil, ker si Thiago ne želi zapreti vrat za morebitni povratek k Barçi v prihodnosti. 

Zato sta na mizi ostali dve ponudbi Bayerna in Manchester Uniteda. Thiago je skrbno premlel obe. Vedel je, da je na njegovem mestu veliko igralcev, ampak mu je Pep Guardiola po telefonu dejal, da bo Javija Martíneza pomaknil na mesto osrednjega branilca, tako kot je to storil Marcelo Bielsa pri Athletic Bilbau.

Opozarjam pa, da je potrebno to novico vzeti s previdnostjo, ker je vseeno poletje. Povedali so mi, da je posel absolutno sklenjen, lahko pa bi ga potrdili v naslednjih urah."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.