Šport > Nogomet
17 ogledov

Ti, ti, Cole, kaj pa pišeš na Twitterju!

Carltone Cole, član Westa Hama, je v času igranja za Anglijo tvital. (Foto: Reut Žurnal24 main
Twitter je tudi med športniki postal vse bolj priljubljen, a kaj, ko pogosto pišejo neumnosti. In še posebej v Angliji se zaradi tega pošteno jezi tamkajšnja krovna organizacija. Zdaj s prstom žugajo Carltonu Colu.

Vodstvo Angleške nogometne zveze (FA) nima prav nič razumevanja do različnih bolj ali manj humornih opazk nogometašev, ki igrajo na Otoku ali za Anglijo in ki jih sporočajo prek socialnih omrežij. Zadnji, ki je izkusil neprizanesljivost FA, je napadalec West Hama Carlton Cole, ki ga je FA vzela pod drobnogled zaradi neprimernih opazk na Twitterju o ganskih navijačih.

Cole, ki je sicer tudi sam temnopolti Britanec, je prijateljski tekmo na Wembleyju med angleško izbrano vrsto in reprezentanco Gane – tekma se je končala z remijem 1:1 (na sporedu je bila 29. marca) – pospremil z opazkami, ki jih je s senzacij željno javnostjo delil na Twitterju. "Imigranti so zavzeli prizorišče na Wembleyju. Vem, da je šlo za past. Hahahaha. Edini način, da se umakneš na varno, je, da nosiš angleško majico in si prebarvaš obraz v barve križa sv. Jurija." Cole je nemudoma uvidel, da je stopil čez mejo dobrega okusa in se je opravičil: "Bila je le šala, niti najmanj rasistična."

Vodstvo angleške FA je nemudoma ukrepalo ter Cola obvestilo, da ima do srede do 16. ure čas za odgovor na obtožbo. FA je februarja kaznovala Ryana Babla, krilca Liverpoola, ki si je kazen prislužil zaradi opazk na Twitterju na račun nogometnega sodnika Howarda Webba oziroma njegovega sojenja. Politika FA je glede nogometaševe pravice do "svobode govora" zelo stroga, saj ne dopušča nobenega sovražnega govora oziroma žaljivih, grozečih ali nespodobnih komentarjev, ki bi lahko spravili igro na slab glas. Kdor bi prekoračil mejo ali bi se "spozabil", mu grozi disciplinski postopek.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.