Šport > Nogomet
24 ogledov

"Tim pomemben delček sestavljanke"

Žurnal24 main
Za Timom Matavžem je izjemno leto. Zaigral je na svetovnem prvenstvu v JAR, v letošnji sezoni pa je zabil že deset golov za FC Groningen. A kot razkrivajo pri Voetbal International, Timu ni šlo vedno kot po maslu.

"Vedno vse ni šlo tako gladko. V moji karieri so bili tudi težki časi, imel sem nekaj težav s prilagajanjem na novo okolje," je za Voetbal International povedal mladi Šempetrčan, ki bo 13. januarja dopolnil 22 let. "Star sem bil 18 let, ko sem prišel na Nizozemsko, ki se od Slovenije močno razlikuje."

Kvalitet mladega slovenskega nogometaša, ki se je razcvetel letos, se zaveda tudi generalni direktor FC Groningena Hans Nijland, ki pravi, da se za Matavža tedensko večajo zanimanja tujih klubov. "Vsak teden Tima spremljajo novi tuji klubi."

Trener Groningena Pieter Huistra se zaveda interesov tujih klubov za slovenskega reprezentanta, toda hkrati upa, da bo Matavž v Groningenu ostal vsaj še do konca letošnje sezone. "Če se bo še naprej tako razvijal, bo kmalu pristal v velikem klubu, toda upam, da se to ne bo zgodilo to zimo, saj je Tim pomemben delček naše sestavljanke."

FC Groningen v nizozemskem državnem prvenstvu trenutno zaseda tretje mesto in je še vedno v dobrem položaju za igranje v najprestižnejših evropskih ligah. Morebiti celo v Ligi prvakov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.