Šport > Nogomet
13 ogledov

Tim skoraj kot Messi, več kot Ronaldo

Tim je konec tedna zabil tri gole, letos že 15 in je drugi strelec lige. (Foto: Žurnal24 main
Pred reprezentančno tekmo z Albanijo so slovenski legionarji dobro razpoloženi. Minuli vikend je Tim Matavž zabil tri gole (11 na zadnjih 10 tekmah), Milivoje Novaković dva, enega tudi Zlatan Ljubijankić.
Selektor Matjaž Kek je na zboru reprezentance na Brdu pri Kranju potrdil, da zaradi lažjih poškodb Samir Handanović in Robert Koren ne bosta potovala na prijateljsko tekmi v Albanijo.

Italija
Po slabi predstavi proti Juventusu med tednom je to nedeljo v italijanski Serie A svoj razkošni talent znova predstavil Josip Iličić. Kranjčan se je na srečanju Lecceja in Palerma znašel na klopi za rezervne igralce, v igro pa je prišel v 50. minuti ob vodstvu domačih z 2:1. Naš reprezentant je zrežiral preobrat, najprej je v 57. minuti podal za izenačujoči zadetek Javierja Pastoreja, potem je za vodstvo Palerma zadel Abel Hernández, Iličić pa je piko na i za zmago svoje ekipe s 4:2 postavil z zadetkom v 62. minuti. To je bil že njegov osmi gol v premierni sezoni v Serie A. Od Slovencev v sicilijanski ekipi sta priložnost dobila še Armin Bačinović in Siniša Anđelković, oba sta odigrala vseh 90 minut. Med strelce se je vpisal tudi Boštjan Cesar, ki je zadel za presenetljivo točko Chieva na gostovanju pri v tej sezoni visokoletečem Laziu. Ekipi iz Verone je do remija pomagal še Bojan Jokić, ki je na nenavadnem položaju v zvezni vrsti odigral vso tekmo. Samir Handanović zaradi lažje poškodbe ob zmagi Udineseja nad Sampdorio ni igral. Eneja Jeleniča (Genoa) in Reneja Krhina (Bologna) ni bilo niti na klopi. V Serie B sta minuli konec tedna branila tako Jasmin Handanović kot Vid Belec. Prvi je z Empolijem z 2:1 premagal Triestino, tudi drugi je igral vseh 90 minut in bil priča remiju med Crotono in Modeno (1:1).

Tim Matavž je na zadnjih 10 tekmah zabil 11 golov. Za primerjavo: Lionel Messi jih je na zadnjih 10 dal 13, Cristiano Ronaldo pa devet.

Nemčija
V soboto je v prvi nemški Bundesligi z dvema goloma znova zablestel Milivoje Novaković. Ljubljančan je Kölnu pomagal do velikega preobrata proti slovitemu Bayernu, ki je vodil že z 2:0, a je na koncu moral priznati premoč gostiteljem. Za Novo sta bila to šesti in sedmi gol v tej sezoni. Zdaj je skupaj z Lukasom Podolskim najboljši klubski strelec. Ob zmagi s 3:2 je vseh 90 minut igral tudi Mišo Brečko, ki je tako že prebolel gripo. V drugi Bundesligi je Zlatko Dedić s klopi spremljal osmo zmago v nizu svojega Bochuma (2:1 proti Oberhausnu). Kar dva gola pa je ob zmagi s 3:1 nad ekipo Erzgebirge dal napadalec Duisburga, Goran Šukalo. Je že pri petih zadetkih. Dobil pa je tudi rumeni karton. Rok Kronaveter še naprej ne dobiva priložnosti za Energie iz Cottbusa.

Anglija
Reprezentančni kapetan Robert Koren je očitno premagal poškodbo, saj je na tekmi svojega Hull Cityja nad Scuntorphe Unitedom (5:1) v Championshipu igral do 83. minute. Haris Vučkić zaradi poškodbe za Newcastle United ne igra, je pa bil priča neverjetnemu preobratu proti Arsenalu (od 0:4 do 4:4).

Najboljši strelci nizozemske lige:
17 golov Björn Vlemincks
15 Tim Matavž
14 Marc Janko
13 Dmitri Mulykin

Nizozemska
V nizozemski Eredivison je na tekmi svojega Groningena z ekipo Willem II spet eksplodiral Tim Matavž. Slovenski reprezentant je namreč ob zmagi s 7:1 prispeval kar tri zadetke in se tako zavihtel tik pod vrh lestvice strelcev. Nekdanji napadalec Gorice, ki bo najverjetneje od poletja igral v italijanski Serie A, je v prvenstvu zabil že 15 golov. Aleksander Radosavljević je z Den Haagom dosegel odmevno zmago proti vodilni ekipi, PSV-ju (1:0). Zadeli so v zadnji minuti, slovenski nogometaš je odigral celotno tekmo. Dalibor Stevanović ob remiju Vitesseja s Feyenoordom (1:1) ni igral. 

Milivoje Novakovic | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main
Belgija
V petek so v belgijski Pro-League Marko Šuler, Zlatan Ljubijankić in Matija Škarabot s 4:1 s svojim Gentom slavili nad Liersejem. Šuler je odigral celotno tekmo, Ljubijankić je igral od 67. minute in dosegel četrti gol svoje ekipe, po dolgem času je na zelenico stopil tudi Škarabot. Zlatanov gol je že njegov šesti letos. Dejan Kelhar za Cercle Brugge ni igral, Elvedin Džinić je bil znova vseh 90 minut aktiven za Charleroi (druga zmaga zapored).

Francija
V francoski Ligue 1 je Auxerre vzel točki vodilnemu Lillu (1:1). Valter Birsa, ki bo poleti odšel v Italijo, je igral do 85. minute.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.