Šport > Nogomet
8 ogledov

Timoščuk šokiral: "Heynckes 99 % v Real Madrid"

Heynckes Schweinsteiger Mandžukić Neuer Borussia Dortmund Bayern EPA
Bayern pred zgodovinskim trojčkom naslovov loči le še ena zmaga. Bavarci bodo v sobotnem finalu nemškega pokala zaključili sezono proti Stuttgartu, toda pred tekmo v Berlinu se govori o vsem drugem, le o tekmi ne. Prihodnost trenerja Juppa Heynckesa namreč še vedno buri duhove, možen je celo njegov povratek v Real Madrid.

"Obstaja 99 odstotkov možnosti, da bo Heynckes naslednje leto treniral Real Madrid," je bombo v pogovoru za neko rusko televizijo spustil Bayernov ukrajinski vezist Anatolij Timoščuk, ki je tako še podžgal govorice, ki trenerja Juppa Heynckesa vedno pogosteje povezujejo k šokantnemu povratku v Real Madrid.

Vse je bilo namreč pripravljeno za to, da bi Heynckes, ki ga bo po koncu neverjetne sezone na Bavarskem zamenjal Josep Guardiola, odide v pokoj na najlepši možni način, toda teževe nekdanjega kluba z iskanjem naslednika Joséja Mourinha bi ga morda lahko prepričale v spremembo načrta.

Heynckesov agent Enrique Reyes je že pred časom zatrdil, da mora Real le poklicati svojega nekdanjega trenerja, ki jim je leta 1998 v Amsterdamu prinesel sedmi naslov v Ligi prvakov, letos pa pri Bayernu podrl vse rekorde in osvojil tako evropsko kot nemško krono. 

Pred finalom jeza na Brazilce

Športni dnevnik AS je že v sredo poročal, da je Real Heynckesu poslal dveletno pogodbo za povratek na Bernabéu, seveda v primeru, če prvi tarči predsednika Florentina Péreza, Italijanu Carlu Ancelottiju, ne bo uspelo zapustiti Paris Saint-Germaina.

Ogrevanje pred finalom je pri Bayernu zaznamoval tudi spor z Brazilsko nogometno zvezo (CBF). Ta je s "psihološkim pritiskom", kot se je izrazil izvršni direktor kluba Karl-Heinz Rummenigge, uspela izsiliti, da se bosta branilec Dante in vezist Luiz Gustavo priključila reprezentanci na pripravah v domovini in izpustila sobotno pokalno tekmo.

"Prisiljeni smo bili v ta korak. Skušali smo najti rešitev pri Fifi in Nemški nogometni zvezi. Ta situacija je za nas neprijetna," je na novinarski konferenci povedal Rummenigge. CBF je sicer zgolj izkoristila predpise Mednarodne nogometne zveze (Fifa), ki pravijo, da morajo biti nogometaši reprezentancam na voljo 14 dni pred začetkom pokala konfederacij. Turnir se v Braziliji začne 15. junija.

Napako storila tudi nemška zveza

"Imeli smo občutek, da so izvajali nekakšen psihološki pritisk nad igralce, češ da bi bil to konec njihovih reprezentančnih karier, če se ne bi pravočasno priključili reprezentanci. To je zame povsem nesprejemljivo," je besnel Rummenigge.

"Nemška zveza je storila napako v načrtovanju tekmovanja. Razpored je preveč nasičen. Nečloveško bi jim bilo preprečiti odhod, tega se pri Bayernu ne gremo. Pokal konfederacij v Braziliji pomeni toliko, da si ne moremo niti predstavljati."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.