Šport > Nogomet
19 ogledov

Timov 2. gol, Sarma na zmenek z Manchestroma

Matavž Marcos Antonio PSV Eindhoven Rapid Bukarešta Evropska liga EPA
Tim Matavž je na zadnji tekmi skupinskega dela Evropske lige zabil svoj drugi gol v evropskih tekmovanjih za PSV Eindhoven. Nizozemci, ki so imeli napredovanje v 1/16 finala zagotovljeno že pred tekmo, so doma premagali Rapid Bukarešto (2:1). Samir Handanović je zvečer napredoval z remijem proti Celticu (1:1).

Že (prvo)uvrščeni PSV Eindhoven slovenskega napadalca Tima Matavža je v četrtek na zadnji tekmi skupinskega dela Evropske lige gostil Rapid Bukarešto, med najboljših 32 ekip tekmovanja pa so se Matavž in soigralci uvrstili s peto zmago na šesti tekmi. Matavž je v drugem polčasu zabil svoj drugi evropski gol za PSV in skupno osmega za rdeče-bele, ko gre za tekme v Evropi in domačem prvenstvu. Nekdanji napadalec Groningena je odigral celo tekmo, na kateri sta si obe ekipi pripravili bolj malo priložnosti, nato pa sta jo z dvema goloma v razmaku štirih minut odločila Stanislav Manolev (v 75. minuti) in Matavž (79.).

Samo čudež bi pred četrtkovim večerom v skupini A lahko rešil Tottenham, ki na gostovanju pri Shamrock Rovers ni bil odvisen le od svojega rezultata. Spurs so morali čakati na uslugo že uvrščenega Paoka, ki jih je tako presenetljivo ugnal na zadnji tekmi v Londonu (1:2). Grki bi namreč morali doma premagati Rubin Kazan, medtem ko naj bi se Angleži sprehodili mimo irskih prvoligašev, pri katerih bi morali nadoknaditi tudi pet golov slabšo razliko v golih. Varovancem Harryja Redknappa je dolgo časa kazalo dobro, saj so ob polčasu vodili s 3:0, Rusi pa so v Atenah zaostajali z 0:1 in igrali brez izključenega vratarja. Gol Nelsona Valdeza takoj na začetku drugega polčasa je kljub vsemu pomenil hladen tuš za Spurse, ki do konca tekme tako ali tako niso zabili potrebovane količine golov in izpadli iz nadaljnjega tekmovanja z zmago 4:0.

Udinese je s Samirjem Handanovićem proti Celticu v potreboval vsaj točko, saj bi Škoti v primeru zmage na stadionu Friuli napredovali zaradi boljših rezultatov na medsebojnih tekmah. Domači kapetan Antonio Di Natale je zapravil izvrstno priložnost v prvem polčasu, ko je stekel sam proti vratarju Fraserju Forsterju, ga z lobom že premagal, a je se je žoga odkotalila mimo vratnice. Kazen je prišla hitro, ko se je žoga od enega izmed Udinesejevih branilcev srečno odbila na nogo Garyju Hooperju, ki jo je iz neposredne bližine pospravil v mrežo. Di Natale se je domačim navijačem odkupil v izdihljajih polčasa, ko je prestregel žogo in prav tako iz neposredne bližine izkoristil katastrofalno podajo Celticovega Cha Du-Rija.

Hooper Handanović Udinese Celtic Evropska liga | Avtor: EPA EPA
Videmčani so v drugem polčasu močno prevladovali, Almen Abdi in Kwadwo Asamoah sta že premagala škotskega vratarja, a je strel prvega po odboju zletel za las mimo okvira gola, poizkus drugega pa je iz zgolj nekaj metrov ustavila vratnica. Le sreči sta se lahko nato zahvalila Handanović in Udinese, ko je zgoraj omenjeni Cha z izjemnim volejem zatresel vratnico, Handanović pa je žogo, ki ga je zadela po odboju od okvira gola, ujel tik pred golovo črto.

Slovenci možni nasprotniki obeh Manchestrov

Med najboljšimi 32 ekipami Evropske lige bo tudi osem tretjeuvrščenih moštev iz Lige prvakov. Senzacionalno se bosta tekmovanju seveda pridružila tudi oba manchestrska kluba, City in United, ki bosta pri petkovem žrebu parov nosilca, kot tudi Olympiacos in Valencia. Vsi našteti klubi se bodo pomerili z eno izmed drugouvrščenih ekip skupinskega dela EL, kar je v sredo poleg Lokomotive Branka Ilića postala tudi Wisla Andraža Kirma, dan kasneje pa si je drugo mesto in morebitni zmenek z Unitedom ali Cityjem priigral tudi Handanovićev Udinese.

Porto, Ajax, Trabzonspor in Viktoria Plzen bodo na drugi strani moštva, ki po izpadu iz Lige prvakov ne bodo nosilci pri žrebu, z njimi pa bi se lahko pomeril Matavžev PSV, saj so Nizozemci že pred zadnjimi tekmami osvojili prvo mesto v skupini C.

Evropska liga, 6. kolo:

Skupina A

PAOK Solun : Rubin Kazan 1:1 (1:0)
Vieirinha (16/11-m); Valdez (48)
RK: Rjžikov (13/Rubin)

Shamrock Rovers : Tottenham Hotspur 0:4 (0:3)
Pienaar (29), Townsend (38), Defoe (45), Kane (90)

Lestvica: 1. PAOK 12 točk*, 2. Rubin 11*, 3. Tottenham 10, 4. Shamrock 0.

Skupina B

Hannover : Vorskla Poltava 3:1 (2:1)
Rausch (25), Ya (33), Sobiech (78); Bezus (45)

Köbenhavn : Standard Liege 0:1 (0:1)
Batshuayi (31)

Lestvica: 1. Standard 14 točk*, 2. Hannover 11*, 3. Köbenhavn 5, 4. Vorskla 2.

Skupina C

Hapoel Tel-Aviv : Legia Varšava 2:0 (1:0)
Toama (33), Jadin (76)
RK: Šiš (63/Hapoel)

PSV Eindhoven : Rapid Bukarešta 2:1 (0:0)
Manolev (75), Matavž (79); Pancu (90)
Matavž (PSV) je odigral celo tekmo.

Lestvica: 1. PSV 16 točk*, 2. Legia 9*, 3. Hapoel 7, 4. Rapid 3.

Skupina G

Austria Dunaj : Malmö 2:0 (0:0)
Liendl (62), Barazite (80)

AZ Alkmaar : Metalist Harkiv 1:1 (1:1)
Maher (37); Dević (37)

Lestvica: 1. Metalist 14 točk*, 2. AZ 8*, 3. Austria 8, 4. Malmö 1.

Skupina H

Birmingham City : Maribor 1:0 (1:0)
Rooney (24)

Club Brugge : Braga 1:1 (0:0)
Vleminckx (50); Ewerton (65)
RK: Elderson (16/Braga)

Lestvica: 1. Brugge 11 točk*, 2. Braga 11*, 3. Birmingham 10, 4. Maribor 1.

Skupina I

Atletico Madrid : Stade Rennes 3:1 (2:0)
Falcao (38/11-m), Dominguez (42), Arda (79); Mandjeck (86)

Udinese : Celtic Glasgow 1:1 (1:1)
Di Natale (45); Hooper (29)
Handanović (Udinese) je branil celo tekmo.

Lestvica: 1. Atletico 13 točk*, 2. Udinese 9*, 3. Celtic 6, 4. Rennes 3.
* - uvrščeni med najboljših 32

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.