Šport > Nogomet
12 ogledov

Tisoči slavili novo lovoriko Barcelone

1/11
Žurnal24 main
Barcelona je osvojila svoj tretji zaporedni naslov prvaka Španije in na ulici La Rambla se je začelo slavje 14. lovorike v zadnjih sedmih sezonah. "Našo ljubezen si zaslužijo tudi navijači," je dejal Xavi.

Barcelona je prvi naslov v Primeri osvojila v sezoni 1928/1929, ta je že njihov 21. Gre za tretji naslov te generacije nogometašev Barcelone in posvetili so ga svojim zvestim navijačem. "Ta liga je vedno zelo težka, a naša ekipa ima res veliko talenta. Čestitke gredo celotni ekipi Barcelone, saj smo ena velika družina. Našo ljubezen si zaslužijo tudi navijači. Skupaj z njimi bomo slavili na ulicah," je v zanosu čustev pripovedoval Xavi, ki pa ima s soigralci 28. maja priložnost za še eno veliko lovoriko – v Ligi prvakov.

"Navdušen sem, da smo osvojili naslov prvaka," so besede Carlesa Puyola, ki se mu je sicer zdelo malo čudno, da je odločilno tekmo spremljal s tribune. "Vse ligaške lovorike mi veliko pomenijo, a za to smo še posebej garali in to je res velika nagrada. Zdaj smo spet sproščeni in lahko si vzamemo nekaj časa za slavje, nato pa bo treba misli osredotočiti na finale Lige prvakov." Tudi trener Pep Guardiola se je strinjal, da ni bilo lahko: "Zmagati to ligo je res težko. Prav vsi smo prispevali. Zdaj lahko vsi slavimo."

Mirno slavje
Čeprav španska policija poroča, da je slavje na ulicah katalonske prestolnice minilo brez večjih izgredov, je moralo zdravniško osebje oskrbeti 18 ljudi, varnostne sile pa so 17 izgrednikov pridržale. Glede na to, da so nogometaši Barcelone sinoči potrebovali le točko do matematične osvojitve 21. naslova v španski La ligi, so se policisti in redarji dobro pripravili na slavje privržencev rdeče-modrih v središču Barcelone. Na tradicionalnih mestih proslav je bila prepovedana uporaba pirotehničnih sredstev in uživanje alkohola.

Vseeno se mnogi niso mogli zadržati, zato je imela policija nekaj dela, a manj kot ob preteklih slavjih, ki jih je bilo v Barceloni v zadnjih letih kar nekaj. Nogometaši katalonskega ponosa so namreč v zadnjih treh sezonah dvignili devet pokalov; tri državna prvenstva, Ligo prvakov, španski pokal, svetovno klubsko prvenstvo, dva španska superpokala in evropski superpokal. Konec maja jih čaka še finale lige prvakov na stadionu Wembley v Londonu proti Manchester Unitedu. Uradno slavje je predvideno za petek. Do tedaj bodo imeli nogometaši prosto, ob 19.30 pa se bodo z dvonadstropnim avtobusom popeljali po središču mesta in pokal ob koncu pripeljali na Camp Nou.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.