Šport > Nogomet
11 ogledov

Tito in Carlo zbrala svoji četi na prvem treningu

Ancelotti Ronaldo Kaka Real Madrid trening priprave Valdebebas
1/15
Reuters
Španska velikana Real Madrid in Barcelona sta v ponedeljek začela priprave na novo sezono. Carlo Ancelotti in Tito Vilanova še vedno čakata na številne varovance.

Čeprav oba glavna trenerja Real Madrida in Barcelone še vedno čakata na številne nogometaše, ki so imeli zaradi pokala konfederacij daljši odmor od ostalih, sta se na prvih treningih v bazah Valdebebas (Madrid) in Ciutat Esportiva Joan Gamper (Barcelona) pojavila oba največja zvezdnika Cristiano Ronaldo in Lionel Messi.

Realovci so se prvič srečali z novim trenerjem Carlom Ancelottijem, ki je ob 17.30 začel svoj premierni trening kot trener belega baleta. Nogometaši so se morali ob osmih zjutraj zglasiti na zdravniškem pregledu, po katerem je sledilo spoznavanje z italijanskim strategom in poznopopoldanski trening, ki je zaradi vročine praktično neizbežen.

Zidane že na zelenici

Prvič se je kot Ancelottijev pomočnik varovancem predstavil tudi Zinedine Zidane, ki je nadziral treniranje skupine s Fábiem Coentrãom, Ronaldom, Nachom, Casemirom, Kakájem, Karimom Benzemajem ter novima članoma belega baleta Iscom in Asierjem Illarramendijem.

Mnogo bolj oslabljena je priprave na isti dan začela Barcelona, ki se ji bo večina članov pridružila šele 29. julija. V Ciudad Deportivi ("športnem mestu", op. a.) se je od Tita Vilanove in nekdanjih soigralcev poslovil Thiago Alcântara, ki je le dan prej zaključil svoj prestop k Bayernu.

Vilanova pred "največjim izzivom"

MARCA, najbolj bran španski športni dnevnik, je v svoji ponedeljkovi izdaji zapisal, da se Vilanova na novo sezono pripravlja kot na svoj "največji izziv" v življenju, glede na to, da bo to prva sezona, ko bo njegov nekdanji sodelavec Josep Guardiola dokončno pozabljen, bo pa to tudi zelo osebna bitka, potem ko je velik del lanskoletne šampionske sezone preživel na zdravljenju v New Yorku.

"Ta situacija se ne bo več ponovila," pišejo španski kolegi. "Vilanova je v teh trenutkih povsem zdrav, ampak v naslednjih letih bi se lahko bolezen spet pojavila. Zato bo moral vsake tri mesece odleteti v New York, da bi potrdil, da je vse v redu."

Messi + Neymar

V roke je Vilanova dobil tudi nadvse zanimiv (in težaven) športni projekt − prvemu zvezdniku Messiju bo moral namreč pod drobnogledom svetovne športne javnosti priključiti novega člana kluba, brazilskega zvezdnika Neymarja

"Velik cilj Vilanove je, da doseže dobro, optimalno sodelovanje. Ne bo lahko. Leo nerad prenaša nekoga, ki ga zasenči, obstaja pa nekaj takšnih reči: obravnanje v medijih, deljenje žoge na igrišču, plača, zlata žoga ...Tito bo moral biti pameten pri razdelitvi igre. Pomoč igralcev, kot so Xavi (Hernández), (Carles) Puyol ali (Víctor) Valdés, bo odločilna pri tej nalogi," še piše MARCA.

Med glavnimi cilji Vilanove omenjajo tudi boljšo razdelitev minut med najboljšimi posamezniki, ki so izmučeni dočakali konec zadnje sezone. Vilanova bo moral po njihovem mnenju na igralce pritisniti tudi med treningi, ki so v času njegove odsotnosti postali preveč "mehki".

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.