Šport > Nogomet
18 ogledov

Tito o Piquéju: "Morda bo treba zamenjati njega"

Vilanova Barcelona Real Betis Liga BBVA Španija prvenstvo EPA
"Za naslednjo sezono bo potrebno sprejeti nekatere odločitve," je po ponižujočem porazu proti Bayernu modroval Barcelonin branilec Gerard Piqué, ki je kljub katastrofalnim predstavam zaradi pomanjkanja menjav ohranjal mesto v prvi postavi. Mnenje svojega branilca je na sobotni novinarski konferenci ostro pokomentiral trener Tito Vilanova.

"Ekipa ne potrebuje veliko sprememb. 'Dream Team' (Barcelonina ekipa iz 90. let, op. a.) je prav tako osvojil La Ligo in izgubil Ligo prvakov proti Milanu v Atenah, nato pa se je spremenilo preveč reči, naslednja leta pa so bila mnogo slabša. O takšnih rečeh je potrebno dobro premisliti. Okrepili bomo moštvo, kot je bilo tudi načrtovano. Tisti igralec, ki je zahteval spremembe, najbrž ni pomislil, da bi lahko bil prav on eden izmed njih ..." je jasno sporočilo Gerardu Piquéju na sobotni novinarski konferenci pred tekmo z Realom Betisom poslal trener Tito Vilanova.

Vilanova si je po bolečih izpadih iz polfinala španskega pokala, kjer jih je z visoko zmago na Camp Nouu izločil večni rival Real Madrid, in Lige prvakov, kjer je bil vsaj za razred premočan Bayern München, zaželel, da bi s svojimi varovanci čimprej osvojil naslov v španskem prvenstvu, kjer pa ob sobotni zmagi Reala proti Valladolidu ne bo dovolj niti nedeljski uspeh proti Betisu.

"To ne bo finale, ampak tekmi bomo dali veliko pomembnost. Če bi zmagali, bi bili že zelo blizu. Tako se bomo tekme tudi lotili. Želimo razveseliti naše navijače," je nadaljeval Vilanova, ki še ne ve, če bo lahko računal na Lionela Messija, ki ga je zaradi poškodbe kontroverzno pustil na klopi med učno uro Bayerna na povratni tekmi polfinala Lige prvakov.

"Cesc je zelo pomemben"

"Prizadel nas je način, na katerega so nas izločili. V polfinale smo prišli s pomanjkanjem forme in veliko poškodovanimi. Kar nam je še ostalo v tej sezoni, je nekaj zelo lepega. Vsako leto bi podpisal, da bi bilo tako, da bi imeli enajst točk prednosti pet tekem pred koncem. Tudi lani smo bili ob koncu leta v slabi formi. So nekatere reči, ki jih ne moreš nadzirati, to so poškodbe. Moramo biti pozorni na to, kako pridemo v zaključek. Letos smo imeli manj poškodb mišic, ampak več počenih in poškodb sklepov. Čim prej osvojiš prvenstvo, bolje je. Škoda je za tisto, kar se je zgodilo v Bilbau."

Veliko je bilo po izpadu iz Lige prvakov govora tudi o vezistu Cescu Fàbregasu, ki so ga navijači ob menjavi izžvižgali, kar je njegovo prihodnost na Camp Nouu takoj postavilo pod velik vprašaj. Vilanova je zatrdil, da je Cesc še naprej zelo pomemben član moštva in izpostavil njegov strelski učinek, ki je tudi v letošnji sezoni vse prej kot slab.

"Je nogometaš visokega nivoja. Lansko sezono je bil drugi najboljši strelec ekipe. Včasih se, če je stadion tiho, močno slišijo štirje žvižgi. Cesc je zelo pomemben," je še povedal Vilanova.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.